DOLAR

32,5077

-0.12%
EURO

34,8019

-0.2%
ALTIN(gr)

2.419,04

-0,44%
BİST 100

%
Uyarılara Rağmen, Nijeryalılar Bitcoin’le Haftalık $ 4 Milyon Ticaret Yapıyor

Uyarılara Rağmen, Nijeryalılar Bitcoin’le Haftalık $ 4 Milyon Ticaret Yapıyor

Yetkililer tarafından kripto para yatırımlarına karşı yapılan birçok uyarıda bulunulmasına rağmen, Nijeryalılar, 13 yerel borsada haftada 4 milyon dolarlık bitcoin'e yakını ticaret yapıyor. Uzmanlar, hükümeti konumunu yeniden düşünmeye ve "yenilikçiliği ilerletmeye izin veren" akıllı düzenlemeleri benimsemeye çağırdı. Analistler, yasak konmadan önce sistemin nasıl çalıştığını anlamaları gerektiğini söylüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Uyarılara Rağmen, Nijeryalılar Bitcoin’le Haftalık $ 4 Milyon Ticaret Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyarıların Nijerya’da Etkisi Yok

Nijerya’daki yetkililer ve yasa koyucular kripto para birimleri üzerinde sert bir tavır takındı. Tutumlarının son belirtisi, Senato tarafından emredilen bitcoin ticareti soruşturması şeklindeydi. Diğer kurumlardan da çok sayıda uyarı yapılmıştır. Geçen yıl Nijerya Merkez Bankası, “sanal para birimleri” nin yasal ihale olmadığını belirtti. Nijeryalı Mevduat Sigorta Şirketi, Nijeryalıları kripto dövizleri ticaretinde tüketici korumasına güvenemeyecekleri konusunda uyardı.

Nijeryalılar Haftalık Bitcoin’e 4 Milyon Dolara Para Vermektedirler. Ancak, uyarılara rağmen, tüm bu uyarılar, en son ticaret verilerinin gösterdiği gibi zihinleri değiştirmedi. Nijeryalılar, Aralık ayı sonunda kaydedilen ortalama 1.999 milyar (3.6 milyon $) sonra haftalık olarak Şubat ayında 1.898 milyar € ‘lık bir değere (> 3.8 milyon $) kadar yatırım yapmaya devam ettiler.

Şu anda Nijerya’da en fazla 13 cryptocurrensy borsası faaliyet göstermektedir. BITCOIN.com’un haberine göre, yerel platformlarda işlemler, Aralık ayının ortasında yaklaşık 1.95 milyar Nijerya Naira değerine yükseldi. Geçerli döviz kurları uyarınca bu miktar 5.4 milyon USD’ye eşittir.

Önce İnovasyon, Sonra Düzenleme

Cymantiks Nijerya’daki yazılım geliştirici ve mimar Emeka Okoye’ye göre, Nijeryalılar da diğer kripto dövizlerine yatırım yapıyor ve artık toplam haftalık 4.7 milyon dolara ulaştılar. Yetkili, hükümet kurumlarını düzenleme konusundaki yaklaşımlarını yeniden düşünmeye çağırdı. Uzman, eleştiri sadece spekülasyonun artmasını sağlayacak ve suçluları kriptoları kullanmalarını teşvik edeceklerini söyledi. Okoye, Nijeryalı düzenleyicilere, tamamen yasak yerine “akıllı düzenleme” uygulamasını önerdi.

Yenilikçiliğin ilerlemesine ve düzenlemenin izlenmesine izin vermek bir tutumdur. Bu oyuncularla değil, tüketicilerle ilgili. Analist, yetkililer kripto para birimlerine izin vermezlerse, bir teknoloji aracını yasadışı bırakacaklarını açıkladı.Yetkililer, herhangi bir yasağı uygulamadan önce düzenleyicilerin durumu iyi anlamaları gerektiğini de belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP