DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Ödemelere Onay Geldi

Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Ödemelere Onay Geldi

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinin detayları açıklandı. Ödeneklerin miktarı vatandaşları sevindirdi. 8 milyar TL bütçe ayrıldı her vatandaşa 1200 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Ayrılan Ödenek Dudak Uçuklattı Ödemelere Onay Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsün oluşturduğu maddi tahribat vatandaşı yormaya devam ediyor. Ancak devlet vatandaşını yalnız bırakmamaya çalışıyor. Yapılan açıklamaya göre vatandaşlara 1200 TL ödeme yapılacak. İlk aşamada verilecek olan bu tutarın aylık periyotlar halinde verilmesi planlanıyor. Hesaplamalara göre 5 milyon vatandaş bu ödemeden yararlanabilecek. Ancak ilerleyen zamanlarda bu sayının 24 milyona çıkması bekleniyor. Etap etap yapılacak olan ödemede ilk başvurular yakın tarihte başlayacak. Başvurulara yetişmeyen vatandaşların panik olmaması tavsiye edildi. Geriye kalan 24 milyon vatandaş için de başvuru açılması bekleniyor. Başvurular ilk etapta Sosyal yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfından yapılacak. Yazılı olarak yapılacak olan başvuru için kişilerin ehliyetli olması gerekiyor.

Her Evden Bir Kişi Başvuru İçin Yeterli Olacak

Hukuki olarak kısıtlı olan vatandaşların başvuruları için yorum yapılmadı. Ancak başvurunun hızlı şekilde değerlendirmesi için başvuruyu hak ve fiil ehliyeti olan vatandaşların yapması daha doğru olacaktır. Her aileden 1 kişinin başvuruda bulunması yeterli sayılacak. Tek yaşayan vatandaşlar için sıkıntı olmayacak bu durum aile olarak yaşayanlar için sorun olacağa benziyor. Başvuruları vakıflar değerlendireceği için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sitesinin takip edilmesi tavsiye ediliyor. Başvurularda yaşanacak bir sıkıntının öncesinden önlenmesi için vakfın sitelerinin takip edilmesinin yanında vakıfa giderek de irtibat kurabilirsiniz. Kişi başı gelirin asgari ücretin üçte biri olması gerekiyor başvuru için. Bu yüzden haneye giren gelir çok önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP