DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Evde Kal Hisselerinin Yükselişi Hız Kesmeden Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Evde Kal Hisselerinin Yükselişi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Evde Kal Hisselerinin Yükselişi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Evde geçen süreçte eğitim veya iş hayatında olan herkes Zoom görüntülü konuşma uygulamasını kullanmaya ağırlık verdi, video konferans lideri Zoom liderliğini yıl boyu korumayı başardı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Evde Kal Hisselerinin Yükselişi Hız Kesmeden Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hissedeki %600’lük artış ise yükselişin ne kadar daha bu şekilde devam edeceğini merak ettirdi. Geçen yıl bahar ayından beri süren kısa kısa karantina dönemleri Zoom’un mükemmel bir yükselişe geçmesini sağladı. Her işin evden halledildiği bu dönemlerde video konferans özelliği birçok çalışanın hayatını kurtardı. Bundan dolayı şirket epeyi bir kar elde etti.

Pazartesi Günü Şirkette Hangi Açıklama Yapıldı?

Şirketin 3. Çeyek mali verileri Wall Stretin beklentisi üzerinde olunca Pazartesi günü bu durumda belirtildi. Satışlarda pandemiden kaynaklı artış olunca bu durum tahminlere de yansıdı. Ancak yaşanan olaylardan etkilenen Zoom hisse piyasası %5 düştü.

Şirketin hisseleri bu yıl şaşırtıcı bir şekilde %600’lük yükseliş yaşadı. Bir önceki bilanço açıklamasının öncesinde, şirketin hisselerinin yükselişi %47’ydi.

Zoom’un bu kadar talep görmesi yatırımcıyı da heyecanlandırıyor. Korona virüs kaynaklı bu yükseliş uzun vade de devam edeceğe benziyor. Pandeminin şu anki koşularda da uzayacağı öngörüldüğünden bu taz de doğrulanıyor. Güvenilir olması da ZOOM’u cazibeli kılan bir diğer etken. Kişisel verilerin korunması, ses görüntü kaydının kişiye bağlı alınması en büyük göstergelerden. Pazar payı bu sebepten dolayında gün geçtikçe artıyor. 40 dakikalık işlem limitini Şükran Günü sebebiyele kaldıran Zoom burdan da büyük taktir topladı. Pandemi süresinde evden çalışmayı tavsiye eden ekonomistler bu tavsiye ile Zoom’u da harekete geçiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP