DOLAR

32,5163

-0.09%
EURO

34,9445

0.29%
ALTIN(gr)

2.434,81

0,50%
BİST 100

%
Yeni Dönem İçin Maaşlar Güncellendi Son Gelişmeler Vatandaşı Hayli Sevindirecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Dönem İçin Maaşlar Güncellendi Son Gelişmeler Vatandaşı Hayli Sevindirecek

Yeni Dönem İçin Maaşlar Güncellendi Son Gelişmeler Vatandaşı Hayli Sevindirecek

Vatandaşa hem destek ödemesi yapıp hem eğitim veren İŞKUR yeniden duyuru paylaştı. Verilen destek ödemelerinde sürelerin uzadığı açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Yeni Dönem İçin Maaşlar Güncellendi Son Gelişmeler Vatandaşı Hayli Sevindirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber destek ödemelerinin sayısı oldukça artırıldı. Her kesime ulaşmaya çalışan devlet, destek ödemelerinde bulunurken farklı seçenekleri de değerlendirmeye başladı. Pandemiden hemen sonra normalleşme süreci başlatılacak. Vatandaşın bu normalleşme sürecine hızlı adapte olması için meslek öğrenmesi gerekiyor. Daha önceden iş yeri olup iş yerini komple kapatan vatandaşlar için de bu durum geçerli. Devlet mevcut gelişmeleri değerlendirerek İŞKUR ile iş birliğine gitti. Buna göre devlet destek ödemesi verilirken aynı zamanda vatandaşlar meslek edindirme kurlarına da yönlendirilecek. Kurslara %100 katılım sağlayan vatandaşlara eğitim sonuna kadar ödeme yapılacak. İlk etapta 6 ay olarak öngörülen süre ilerleyen dönemlere de yansıyabilir.

Vakit Kaybetmeden Başvuru Yapmalısınız

Devlet desteği alarak meslek edindirme kurslarına devam edecek olan vatandaşların 15 yaşından büyük olmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının faydalanacağı bu ödemeler için mavi kartlı olmak da yeterli sayılacak. Hatta daha önceden yabancı uyruklu olup da kısa zaman önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar da katılabilecek. İŞKUR’a kayıtlı olan vatandaşlara yönelik olacak bu çalışmada TC kimlik numaralarıyla kayıt sağlanacak. Bundan dolayı Türk vatandaşı olmak önem arz ediyor. SGK kapsamında ya da değil hiçbir şekilde düzenli bir gelirin olmaması da gerekiyor. Ancak dul ve yetim aylığı alanlar bu süreçte ayrı değerlendirilecek. Onlar kolaylıkla bu programa başvurup devlet destek ödemesi alabilecek. Daha önceden İŞKUR bünyesinde meslek danışmanlığı alınması zorunlu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP