DOLAR

32,3900

0.2%
EURO

35,0911

-0.04%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Maaşı Olmayana Kredi Verilir mi?

Maaşı Olmayana Kredi Verilir mi?

Bankadan kredi çekmek istiyorum diyen kişilerin kredi onayı alabilmeleri için belirli kriterleri taşımaları gerekir. Peki, maaşı olmayana kredi verilir mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Maaşı Olmayana Kredi Verilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların kredi kullanma şartları her bankanın kendisinin uyguladığı özel şartlar bulunmakla beraber aynı zamanda tüm bankaların ortak olarak aradıkları önemli şartlarda bulunmaktadır. Bunlardan biride kredi çekmek istiyorum diyen kişilerin aylık belgelenebilir bir gelire sahip olmaları şartıdır.

Maaşı Olmayan Kredi Çekebilir Mi?

Hayır, ne yazık ki maaşı olmayanlara kredi veren bankalar bulunmamaktadır. Bunun nedeni bankanın mutlaka kredi geri dönüşünü garanti altına almak istemesidir. Bankalar ticari şirketler olup diğer tüm şirketler gibi kar elde etme amacı ile çalışmaktadır.

Bu da mümkün olan en düşük risk ile en yüksek geliri kazanmak için çalıştıkları anlamına gelmektedir. Kişinin aylık düzenli bir geliri bulunmaması bir süre sonra borcunu öderken zorlanacağı anlamına gelmektedir. Maaş bordrosuz kredi veren bankalar 2018 bulunmakla beraber bu bankalar maaşı olmayana kredi vermeyi değil sadece maaş bordrosunu istememeyi kastetmektedir. Yani yazılı maaş bordrosu getirmeniz talep edilmemektedir.

Sigortasız Çalışana Kredi Verilmez Mi?

Ne yazık ki kişinin sigortasız çalışması maaş bordrosu sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bankalar bu tip sorunlarda maaş yazısı ile kredi vermeyi tercih etmektedir. Yani sigortasız çalışana kredi veren bankalar bulunmakla beraber bu bankalarda kredi çekmek istiyorum diyen kişiden maaş yazısı talep etmektedir. Ancak işverenler maaş yazısı vermenin sakıncaları nedeni ile bu yazıyı artık vermemekte direttikleri için bu kişilerin kredi kullanma ihtimalleri oldukça düşmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP