Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi? Merkez Bankası Faizleri Düşürdü (Güncel Faiz Oranları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi? Merkez Bankası Faizleri Düşürdü (Güncel Faiz Oranları)

Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi? Merkez Bankası Faizleri Düşürdü (Güncel Faiz Oranları)

Bugün yaşanan en önemli gelişme şüphesiz Merkez Bankası faizleri düşürmesi oldu. Merkezin faiz kararının ardından vatandaş konut kredisi faizleri düşecek mi? Sorularının cevaplarını aramaya başladı. Temmuz ayında yüzde 24 olan faiz oranını yüzde 19,75 seviyesine düşürmesiyle özellikle kamu bankaları konut kredisi faizleri 0,99 seviyesine çekmişti. Peki konut kredisi faizleri düşmeye devam edecek mi? İşte cevabı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi? Merkez Bankası Faizleri Düşürdü (Güncel Faiz Oranları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi faizleri iki aydır 0,99 seviyesinde ve vatandaş tarafından büyük talep görüyor. Ev alma hayali kuran vatandaşlar konut kredisi faizleri düşmesiyle aradıkları evi buldukları anda kamu bankalarının yolunu tutuyor. Son iki ayda kamu bankalarının konut kredisi kullandırım oranı rekor seviyeye ulaştı.

Tüm bunların yanında TCMB bugün politika faizini yüzde 19,75 seviyesinden 325 baz puan indirim yaparak 16,50 seviyesine indirdi. Bu haberin ardından vatandaş yeniden konut kredisi faizlerinin düşecek mi beklentisine girdi. Faizlerin 0,75 seviyesine çekilmesini bekleyen vatandaşlar şimdiden ev aramaya başladı.

Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi?

Daha önce merkezin faiz indirimini ardından konut kredisi faizleri büyük düşüş yapılmış ve 0,99 seviyesine kadar indirilmişti. Banka faizlerinin düşmesiyle konut kredisi faizlerinin yeniden düşmesi önümüzdeki hafta gündeme gelmesi bekleniyor. Özellikle kamu bankalarında kredi faizlerine karşı edilen mücadelenin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

Kamu bankaları konut kredisi faizleri ve dosya masrafları açısında en uygun kredi sağlayan bankalar, 100 bin liralık konut kredisi kamu bankalarından alınması durumunda 5 yıl vadede yüzde 0,99 faiz oranı ile aylık 2218 lira taksit ve toplamda 134.474 lira olurken, 1o yıl vadede aylık 1428 lira taksit ve toplamda 172.702 lira oluyor. Kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım konut kredisi faizleri en düşük ve en uygun konut kredisi kullandıran bankalar oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP