DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Esnafa 2 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bu Defa Kepenkler Hiç Kapanmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Esnafa 2 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bu Defa Kepenkler Hiç Kapanmayacak

Esnafa 2 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bu Defa Kepenkler Hiç Kapanmayacak

Esnaf bu sıra inanılmaz şekilde zor durumda. Kepenklerini kapatanlar bir yanda kapatmak üzere olanlar diğer yanda herkes zor günlerden geçiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Esnafa 2 Farklı Ödeme Birden Geliyor Bu Defa Kepenkler Hiç Kapanmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet esnaf için 2 farklı ödeme kolu oluşturmuş olacak. Bunlardan ilki esnaf destek paketi olarak bilinen ve 3 aylık süreklerle yapılacak 1000 TL’lik destek paketi bir diğer ödeme paketi ise kira destek paketi olarak esnafa ödenecek. Ödemelerin Ziraat Bankası ya da PTT aracılığıyla yapılması konuşulurken diğer bir senaryoya göre ise kişiler kendi hesap bilgilerini paylaşarak da ödeme alabilecek. Ödemelerin hiçbir esnaftan geri alınmayacak. Bir nevi hibe desteği olarak işlem görecek olan bu 2 paket vatandaşa başvurudan hemen sonra ödenmeye başlayacak. İlk etapta 3 aylık olacak şekilde ödeme yapılacak ancak pandeminin seyri burada çok önemli olacak.

Şarta Uymayan Başvurular Dikkate Alınmayacak

Pandeminin seyrine göre 3 aylık süre artarak 6 ay ve 9 aya çıkabilecek. Ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfa giderek yüz yüze başvuru oluşturması gerekecek. Vakfa gitmeyecek olan vatandaşlar ise E Devlet üzerinden başvuru oluşturabilecek. Başvurular yazılı olacak ve belli şartlarına tabi olacak. Şekil şartına uymayan ve esnaf olmaysan vatandaşların başvuruları değerlendirilmeyecek. Kişiler esnaf olduklarını Esnaf Odasından aldıkları belge ile ispatlayabilecek. Tüm belgeler E Devlette olduğundan dolayı önceden ilgili sitelerin duyurularını takip ederek istenen belgeleri toparlayabilirler. Ayrıca başka sorusu olan vatandaşlar ilgili bakanlıkları da arayabilir. Ödemeden yararlanmak isteyen esnafların pandemiden önce en az 3 ay çalışmış olması da gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP