DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Annelere Üç Farklı Ödeme Sunulacak Detaylar Anında Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere Üç Farklı Ödeme Sunulacak Detaylar Anında Açıklandı

Annelere Üç Farklı Ödeme Sunulacak Detaylar Anında Açıklandı

Doğum yapan anneler ve çocuğu 2 yaşına gelememiş olan anneler için devlet hummalı bir çalışma yürütüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Annelere Üç Farklı Ödeme Sunulacak Detaylar Anında Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların korunması kapsamında a devlet kadınları hem maddi açıdan korurken hem de psikolojik açıdan korumaya devam ediyor. Buna göre pandeminin belirsiz olan bu iklimi herkesi etkiliyor şüphesiz. Ancak yeni doğun yapan anneler şu sıralar daha tedirgin. Bunun sebebi hem çocuklarının akıbetinin ne olacağının belli olmaması, maddi açıdan her gün işten çıkartılması artması gibi sebepler anneleri çok etkiliyor. Tedirgin olan bir anne ise bebeğiyle elbette ki güzel zamanlar geçirmeyecek bebeğine istenen o bakımı gösteremeyecektir. Devlet bu durumu dikkate alarak yeni bir paket düzenledi. 3 farklı ödeme palanını devreye koyacak olan devlet bu sayede her ihtiyaca cevaz vermiş olacak. İlk etapta iki farklı doğum parasını yürürlüğe koyacak olan devlet bunların seçimini anneye bırakacak.

Seçenek Anneye Bırakılacak

İlk doğum parası çocuğun doğum sırasına göre ödenecekken diğer doğum parsı çocuğu iki yaşına gelemeyen her annenin sabit alacağı bir dem alacak. İlk doğum parasında tek çocuk için 300 TL alacak olan anne ikinci çocuklar beraber toplam 700 TL 3.çocukla beraber 1300 TL ödeme alabilecek. Bu ödemeler 1 sene boyunca devam edecek. Diğer ödeme ise sabit olacak şekilde 150 TL olarak hesaplandı. Her iki ödeme de 1 sene boyunca ödenmeye devam edecek. Diğer bir destek ödemesi ise iş görmezlik ödeneği olacak ve bu ödenek toplu olarak verilecek. 7600 TL olan ödeneğin asgari ücrete göre hesaplanması vatandaşları memnun etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP