DOLAR

32,4988

0.15%
EURO

34,8134

0.24%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Para Piyasaları Fitch’in Türkiye Değerlendirme Notunu Açıklamasını Bekliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Para Piyasaları Fitch’in Türkiye Değerlendirme Notunu Açıklamasını Bekliyor

Para Piyasaları Fitch’in Türkiye Değerlendirme Notunu Açıklamasını Bekliyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesini yayınlayacak. Para piyasaları da yurt içinde yaşanan gelişmeler sonrasında Fitch tarafından açıklanacak rakamları beklemeye başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Para Piyasaları Fitch’in Türkiye Değerlendirme Notunu Açıklamasını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’ye karşı verdiği düşük değerlendirme puanları ile dikkat çeken kredi derecelendirme kuruluşu Fitch son Türkiye değerlendirmesini açıklayacak.

Gece saatlerinde açıklanması beklenen değerlendirme sonuçları para piyasaları tarafından da yakından takip ediliyor. Fitch tarafından açıklanacak olan Türkiye değerlendirme raporunda, Türkiye’nin kredi notunu ‘BB’, görünümünü ise ‘Negatif’ olarak açıklanması bekleniyor.

PİYASALAR FİTCH DEĞERLENDİRMELERİNİ BEKLİYORLAR

Para piyasaları tarafından yakından takip edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz oranlarının yüzde 24 seviyesinde sabit kaldığının açıklanmasının ardından döviz kurları geriledi, pay piyasaları yükseliş eğiliminde hareket etti. Bu gelişmelerin ardından 14 Aralık akşmaı piyasaların kapanmasının ardından Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesi açıklanacak.

Fitch tarafından yayımlanacak raporun yatırımcıların odağında yer alacağı belirtiliyor. Fitch Ratings Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu “BB+”dan “BB” seviyesine indirdiğini, not görünümünü de “negatif” olarak değerlendirmişti. Gece yarısı açıklanması beklenen değerlendirme raporunda ise değişiklik beklenmiyor.

Türkiye’nin şu an uluslararası 3 derecelendirme kuruluşundan da yatırım yapılabilir seviyede notu bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye operasyon sinyali vermesi sonrası artan jeopolitik riskler ve Türkiye-ABD ilişkilerinin seyri de piyasaların odağında yer alıyor. Piyasalarda ayrıca; Brexit’e ilişkin gelişmeler, Huawei davası ekseninde Çin ve Amerikalı yetkililerden gelen açıklamalar ve İtalya bütçe krizi yakından izleniyor.

Finans Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP