DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Annelere Ödeme Yolda 9 bin 436 TL Ödeme Yapılacak

Annelere Ödeme Yolda 9 bin 436 TL Ödeme Yapılacak

ABONE OL
16 Ocak 2023 21:25
Annelere Ödeme Yolda 9 bin 436 TL Ödeme Yapılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR annelere destek vermek amacıyla yeni bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Aylık 9 bin 436 TL’ye varan ödemeler yolda. 3 ay süreyle verilecek olan yardımdan faydalanmak için her şey tamamlandı. Başvuru yapma şartları ise hala konuşuluyor. İşte detaylar..

Çeşitli eğitimler kapsamında hem meslek öğrenme hem para kazanma şansı yakalayacak olan annelere müjde İŞKUR’dan geldi. Planlamalar tam netleşmedi ancak minimum olarak 9 bin 436 TL ödeme gerçekleşecek. Alt sınır 3 ay olarak belirlense de bazı sektör ve kurumlarda bunun 8 aya çıkması bekleniyor. Programa tabii olacak hanımlar için düşünülen bu seçenekle yardımın süresinin artırılması amaçlanıyor. Eğitimlere çok önem veren İŞKUR bu sayede mesleki adaptasyon süresini de kısaltmayı amaçlıyor.

İŞKUR Anneleri Yalnız Bırakmıyor

Kadınların anne olduktan sonra iş hayatında yaşadıkları zorlukları tespit eden İŞKUR bunun önüne geçme için yeni destek paketleri üstünde çalışıyor. Süt izni, doğum parası, çocuk başına para gibi destekler halihazırda söz konusu. Bunlara ek olarak eğitimler vererek bu kapsamda destek sağlamayı planlayan İŞKUR hem iş öğretmeyi de amaçlıyor. Edinilen bilgiye göre cep harçlığı uygulamasını da sisteme konulacağı öğrenildi.

115 TL bandında cep harçlığı ödemesi yapılacak anneler için her türlü kolaylık düşünüldü. Eğer çocuğu bırakacak kimse yoksa kreşler konusunda da esneme getirildi. Düzenleme şekillendiğinde çocukların bir başına bırakılması da engellenmiş olacak. Yaş aralığı olarak 15-70 yaş arasına bu eğitimlerin verilmesi planlanıyor. Eğitim sonunda istihdam alanı güçlü olan yerlerde iş de verilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP