DOLAR

32,5132

0.29%
EURO

34,5941

0.22%
ALTIN(gr)

2.497,00

0,57%
BİST 100

%
Kira Desteğinde Son Dakika Değişikliği Herkes Başvuru Yapamayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kira Desteğinde Son Dakika Değişikliği Herkes Başvuru Yapamayacak

Kira Desteğinde Son Dakika Değişikliği Herkes Başvuru Yapamayacak

Son dönemde faturalar için devlet destekleri artmış durumda. İş yerleri kadar hanelerin de faturaları için harekete geçen devlet bu defa da kira ödemeleri için bir çalışma yapacak. Buna göre ilgilerin belirlediği şartlara uygun olan dargelirli aileler kolaylıkla başvuruda bulunabilecek. Herkese ödeme yapılmayacak gereken durumlarda farklı destek paketleri de devreye konacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Kira Desteğinde Son Dakika Değişikliği Herkes Başvuru Yapamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yapılan düzenleme ile hane geliri incelemeye tabi tutulacak. Kişi başına düşen asgari ücret miktarı devlet desteklerinin verilmesinde en belirleyici faktör olacak. Ayrıca devletten başka destekler alan vatandaşlarında başvuruları kabul edilmeyecek. Bunlar emekli, dul, yetim ve ölüm aylıkları olarak açıklandı. Konut destekleri değişik şekillerde ortaya çıkarken bu desteklerin bir yenisine de kira desteği eklendi. Kira desteği için başvuru yapan vatandaşlar isteğe göre başka desteklerden yararlanabilir.

Başka Desteklerden Faydalanmak Mümkün

Özellikle konutunda maddi bir zarar olan vatandaş bu ihtiyaca yönelik devlet desteklerinden faydalanabilecek. Evine gelecek bir ekip ile ya evdeki aksaklıklar tamir edilerek eskisinden çok daha güzel bir hale getirilecek veyahut başka bir konuta çıkması için alternatifler sunulacak. Ancak tek problemi kira olan vatandaşlarsadece kira desteği için başvurudabulunabilir. Kira desteğinde faydalanmak için diğer koşullar ise sigortalı bit çalışmıyor olmak vemaaş almamaktır. Geçmişte sigortalı çalışıp uzun vadede sigortasız olmak da şartlara uygun olmak için yeterli. Önceden maş almak ya da çalışmakönemlideğildir. Önemli olan başvuru esnasındaki pozisyonunuzdur. Kira desteklerinin tutarıbüyükşehirler için 960 TL iken diğer şehirler için fiyat değişecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP