DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
5 Milyon Emeklinin Beklediği Haber Gerçek Oluyor Erken Emekli Olmak Mümkün
  • Finans 365
  • Finans
  • 5 Milyon Emeklinin Beklediği Haber Gerçek Oluyor Erken Emekli Olmak Mümkün

5 Milyon Emeklinin Beklediği Haber Gerçek Oluyor Erken Emekli Olmak Mümkün

Prim gün sayısını tamamlayanlar hala çalışanlar herkesin gözü kulağı SGK’da. SGK son çalışmalarının içinde vatandaşın erken emekli olmasına ilişkin düzenlemeler olduğunu açıkladı. E Devlet üzerinden emeklilik tarihini sorgulayabileceğiniz gibi SGK üzerinden de sorgulama yapmanız mümkün. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
5 Milyon Emeklinin Beklediği Haber Gerçek Oluyor Erken Emekli Olmak Mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSK ve BağKur’lular için geriye dönük ödeme yaparak prim gün sayısını tamamlama şansı yok. Ancak SGK çatısı altında verilecek toplu ödemeler ile buna müsaade edilecek. Bu toplu ödemeler ile prim gün sayısı borcunuz varsa kapatmanız mümkün. Teklif Meclise gelip yasalaşma yoluna girerse 5 milyon emekli erken emekli olabilecek. Erken emeklilik olmasa da kanuni düzenlemeyi bekleyip emekliliğini geciktirmeyecek. Yaşı bekleyen vatandaşın daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini belirten sendikalar da gerekli çalışmaları yapmaktadır. Siyasilerle iletişim halinde olan sendikalar toplu görüşmeleri de bekliyor.

Malullerin Anneleri de Yararlanabilecek

Sigorta borçlanmasına dair düzenleme 5510 Sayılı Kanunun ilgili maddelerince açıkça belirtiliyor. Düzenlemenin içinde olan bir diğer husus ise malullüğe ilişkin. Sebebi ise çalışmaya başladıklarının ilk günü sakat kalan çalışanların varlığı. Bu kişiler ilk günden sonra %60 iş göremezlik raporu alıp bir daha iş yapamıyor. Kişiler yaşı beklemeden emekli olma imkânından faydalanabiliyor. Ayrıca malul olan kişilerin anneleri de duruma göre erken emeklilik hakkından faydalanabiliyor. Bu anneler için en önemli şart malul olan evlatlarının bakıma muhtaç olmasının gerekliliğidir. SSK BağKur ve Emekli Sandığına tabii olan anneler bu haktan yararlanabilecek. Borçlanma yapmak da mümkün. Kadınlar doğum borçlanması yapabilirken erkekler de bu askerlik borçlanması olmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP