İlk Kez Ev Alacaklara 28 Bin TL Destek Sağlanacak Şartlar Neler?

İlk Kez Ev Alacaklara 28 Bin TL Destek Sağlanacak Şartlar Neler?

Evi olmayan vatandaşlar için yapılan çalışmalara ek olarak yeni ev alacaklar için de çalışmalar yapılmaya başlandı. Yeni düzenleme ile verilecek hibe desteğin kapsamı hem evsiz vatandaşı hem ilk kez ev alacak olan vatandaşı kapsayacak. 25 bin ila 28 bin TL arası olacak destekler için katılım şartları da oluşturuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
İlk Kez Ev Alacaklara 28 Bin TL Destek Sağlanacak Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Limitler Vatandaşa Göre Belirlenecek

Konut fiyatlarının artmasıyla beraber vatandaşlar ev almak için yollar arıyor. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için devlet hibe desteği vermeyi kararlaştırdı. Limit olarak 25 bin ila 28 bin TL arası düşünülüyor. Konut stoklarının yakın tarihte artırılması ile bu çalışmanın hızlandırıldığı da belirtildi. Ev almak isteyen vatandaşların süreci takipte kalması isteniyor. TOKİ aracılığı ile gerçekleştirilecek çalışmada kontenjan belirlenmesi de söz konusu.

Devlet desteğinden faydalanmak için ya hiç ev sahibi olmamak ya da ilk kez ev alıyor olma şartı getirildi. Yapılacak ödeme ile ev fiyatlarının yaklaşık %25’i karşılanmış olacak. Önceden hesap açıp ev için birikim yapan vatandaşlar için farklı ödemelerin de olacağı konuşuluyor. Konut hesabı olmayan vatandaşlardan ödemelerin onaylanmasından sonra konut hesabı açmaları gerekecek. Halihazırda konut hesabı olan vatandaşlardan böyle bir şey istenmeyecek ödemeler direkt o hesaba aktarılacak. Tek seferlik olacak şekilde açılacak olan hesaplar kimlik bilgilerinin verilmesinin ardından aktif edilecek. Aynı hane içinde sadece bir kişinin hesap açmasına izin verilecek. Bu şekilde olası karışıklıkların önüne geçilmesi planlanıyor. Önceden hesap açıp birikim yapan vatandaşlar içinse bu hesabı kaç ay boyunca aktif kullandıkları önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP