DOLAR

32,5706

0.01%
EURO

34,9835

0.26%
ALTIN(gr)

2.424,30

0,06%
BİST 100

%
10 Yıl Prim Ödemeniz Halinde Emekli Olunabiliyor! İşte Koşullar!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 10 Yıl Prim Ödemeniz Halinde Emekli Olunabiliyor! İşte Koşullar!

10 Yıl Prim Ödemeniz Halinde Emekli Olunabiliyor! İşte Koşullar!

10 yıl Doldurulduğunda Emekli Olunabilecek, Teklif TBMM Başkanlığı’na Sunuldu, Son Dakika Müjdeli Emeklilik Haberi

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
10 Yıl Prim Ödemeniz Halinde Emekli Olunabiliyor! İşte Koşullar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti milletvekilleri, 18 yaş altı vatandaşların Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES’e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

10 Yılı Dolduranlara Tam Devlet Desteği

Fiil ehliyete sahip (Fiil Ehliyeti, kişinin kendi fiilleriyle hak edinebilme ve borç altına girebilme ehliyetidir. Gerçek kişilerin, ergin olmak, ayırt etme gücüne sahip olmak ve kısıtlı olmamak şartlarını sağlamaları halinde fiil ehliyetlerinin olduğunu kabul etmiştir.) 18 yaşını doldurmuş bireyler BES sistemine katılabiliyorken, Yeni Kanun Teklifinde 18 yaşından küçük bireylerin de aileleri tarafından Bireysel Emeklilik Sistemine katılımı mümkün olabiliyor. Peki Bireysel Emeklilik Sisteminin avantajları neler, bireysel emeklilik sistemine (BES) dahil olduğunuzda ödemiş olduğunuz katkı payı tutarının %25 i kadar devlet katkısı sağlanmaktadır. 3 Yıl içinde sistemden ayrılmak isteyen kişiler Devlet katkı payından hak iddia edemez ve katkı payının tamamı kesilir. 3 ila 6 yıl arasında BES sisteminden ayrılan katılımcılar ise devlet katkı payının %15 ini alabilir kalan %85 lik kısmı kesinti olur. 6 yıl ile 10 yıl arasında sistemden ayrılan katılımcıların hak edeceği katkı payı oranı ise %35 dir, 10 yıl tamamlandığında sistemden ayrılmak isteyen katılımcı ise katkı payının %60 ını alabilir. 10 Yılı tamamlayıp emekliliğe hak kazanan katılımcı ise devlet katkısının tamamını alabilir. Bireysel Emeklilik Sisteminde enaz 10 yıl kalarak 56 yaşınızda Emekli Olabilirsiniz.

Yeni Ekonomi Paketinde Yer Alan Bilgiler Şu Şekilde,

  • 18 yaş altından küçükler (BES) bireysel emeklilik sistemine katılabilecek. Ebeveynleri 18 yaş altındaki çocukları için BES hesabı oluşturabilecek
  • Emeklilik hizmeti kuruluşunun birikimlerinin BES’e aktarımına imkan,
  • Küçük ölçekli firmalara kredi garanti fonu destekli kredi, (İstihdam şartıyla destekten yararlanılacak)
  • Orta vadeli program ve orta vadeli mali plan tek belge olacak,
  • Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Finansal İstikrar Komitesi olarak yapılandırılacak
  • Çek düzenlemesi (31 Mayıs’a kadar karşılığı olan çeklere ödeme yapılabilecek)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP