DOLAR

32,3483

0.26%
EURO

35,1132

-0.12%
ALTIN(gr)

2.308,18

1,36%
BİST 100

%
914 TL Almak İsteyen Milyonlar Sıraya Girdi Şart Aranmıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • 914 TL Almak İsteyen Milyonlar Sıraya Girdi Şart Aranmıyor

914 TL Almak İsteyen Milyonlar Sıraya Girdi Şart Aranmıyor

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara ödeme yapılmaya devam edilirken yeni çalışmalar da gündemde. Vakıfların da desteği sayesinde vatandaşın yüzü gülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
914 TL Almak İsteyen Milyonlar Sıraya Girdi Şart Aranmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıflar Genel Müdürlüğünün öncülüğünde gerçekleşecek ödemede tüm işlemler tamamlandı. Vatandaşın mağdur olmaması için uğraşan devlet çeşitli kurumlarla iş birliği yapmayı sürdürüyor. Başvuruların E Devletten ya da yine vakıflar aracılığı ile yapılması düşünülüyor. Bu sayede daha çok vatandaşa ulaşılabilecek. Başvuru sürelerinin de makul tutulması konuşuluyor. Olası tüm durumları değerlendiren devlet destek sağlamadığı vatandaş kalmasın istiyor. Yeni proje sayesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar 914 TL ödeme alacak. Muhtaç aylığı olarak geçen ödeme için belli şartların sağlanması gerekiyor. Öncelikle hiçbir yerden estek sağlanmaması gerekiyor. E Devlette bütün destek ödemeleri ve kime verildiği bilindiğinden karmaşa yaşanmaması umuluyor.

Hiçbir Yeren Gelir Gelmemelidir

Öte yandan haneye giren gelir miktarı da çok önemli. Kişi başı gelir miktarı asgari ücretin 1/3’ü olan tüm vatandaşlar destek ödemesi alabilir. Hiçbir sosyal güvenlik kurumundan destek alınmaması ve sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olunmaması da gerekli. Sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olan vatandaşlar devletin her hakkından yararlandığından dolayı maaş, prim, ek maaş gibi ödemelerden de yararlanabiliyor. Ancak başta da belirtildiği gibi hiçbir şekilde maaş, ödeme alınmamalıdır.Başvuru esnasında başvuru yapan kişinin üzerinde hiçbir gayrimenkul olmamalıdır. Bu da ödenmesi planlanan 914 TL’yi almaya engel teşkil eder. Mahkeme kararı ile kısıtlılık kararı getirilen ya da ehliyetsiz olan kişilere de ödeme yapılmayacaktır. Bu şartları sağlayan vatandaşların başvuruları değerlendirilip ödemeleri yapılacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP