DOLAR

32,4893

-0.18%
EURO

34,9633

0.35%
ALTIN(gr)

2.434,58

0,49%
BİST 100

%
Ödemelerin Kime Yapılacağı Sorusu Ortalığı Karıştırdı Bazı Ödemeler Durduruldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemelerin Kime Yapılacağı Sorusu Ortalığı Karıştırdı Bazı Ödemeler Durduruldu

Ödemelerin Kime Yapılacağı Sorusu Ortalığı Karıştırdı Bazı Ödemeler Durduruldu

Devlet bazı ödemeleri her vatandaşa yamıyor. Bu durumu genel şartlara bağlayan devlet açıklama yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Ödemelerin Kime Yapılacağı Sorusu Ortalığı Karıştırdı Bazı Ödemeler Durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet iki farklı ödeme için hazırlıklarını tamamlarken yeni açıklamalar da yapmaya hazırlanıyor. Buna göre verilecek olan bu iki ödeme sadece ilgililerin alabileceği bir ödem olacak. PTT aracılığıyla ele ulaştırılacak ödemeleri veznede sadece açıklanan isimler alabilecekken diğer yakınların varlığın hiçbir şeyi değiştiremeyecek ve onlar ödeme alamayacak. Verilmesi planlanan ilk ödeme eşi vefat eden kadınlara yönelik olacak. Buna göre eşi vefat eden kadınların SGK ile herhangi bir bağlantısı yoksa o zaman bu ödemeyi almaya hak kazanmış olacak. 2 ayda bir 650 TL alacak olan vatandaşlar bu ödemeleri sadece kendileri alabilecek. Aynı ödeme babası ölen kız çocukların içinde yapılıyor. Bunda dolayı PTT veznelerinde eşi vefat eden kadınlar ve babası vefat eden kız çocuklarının olması gerekiyor.

Ödemeler Muhatap Kişiye Yapılacak

Bir diğer ödem ise evde bakım destek ödemesi olarak kayda geçti ve bu ödemde gayet spesifik olarak hazırlandı. Pandemi dönenimde daha kaliteli bir yaşam sürülmesi adına yaşlılara verilen bu ödeme engelli vatandaşlara da veriliyor. Ancak ödemenin muhatapları yaşlı ya da engelli vatandaşların 1. Veya 2. Derecen yakınları olarak açıklandı. Yaşlı veya engelli kişiye bakacak olan tarafın muhakkak akraba seviyesinde olması gerekiyor. Ödemeyi PTT’den alacak olan kişi ise başvuru esnasında formda adı geçen kişi olarak belirlendi. Engelli vatandaşlarda yaş sınırı bulunamadığından 18 yaş aştı engelli vatandaşların ödemelerini anne veya babası da alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP