DOLAR

32,3330

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.298,92

0,95%
BİST 100

%
Öğrenciye Burs Veren Kurumlar Açıklandı! Karşılık Burs Veren Kurumlar Güncel Liste
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrenciye Burs Veren Kurumlar Açıklandı! Karşılık Burs Veren Kurumlar Güncel Liste

Öğrenciye Burs Veren Kurumlar Açıklandı! Karşılık Burs Veren Kurumlar Güncel Liste

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler yoğun bir temponun içerisine girdi. Lakin bazı zamanlarda ekonomik sıkıntılar can sıkabiliyor. Öğrencilerin okul masrafları ve süreklilik arz eden kırtasiye ve yemek masrafları aileleri düşündürmeye başladı. Peki 2019-2020 eğitim öğretim yılında karşılık burs veren vakıf ve kurumlar hangileri? Öğrencilere burs nereden alınır? İşte cevabı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Öğrenciye Burs Veren Kurumlar Açıklandı! Karşılık Burs Veren Kurumlar Güncel Liste
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019-2020 eğitim ve öğretim sezonu boyunca burs veren kurumlar açıklandı. Çocukları okula yeni başlayacak ve yeni sezonda çocuk okutacak aileleri okul masrafları düşündürmeye başladı. Okul masrafları içerisinde her ay ödenecek olan servis ve yemek paraları ailelerin maddi sıkıntıya sokan başlıca masraf kalemlerinden sadece bir kaçı.

Bazı aileler öğrencileri burs bulabilmek için araştırmalar yapmaya başladı bile. Peki öğrencilere karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar hangileri? Bursa nasıl ve nereden alınır? Burs veren yerler neresidir? İşte öğrenciler olduğu kadar aileleri ilgilendiren 2019 yılı burs dağıtan kurumlar.

Vehbi Koç Vakfı

Vakıf her yıl 10 bin öğrenciye karşılıksız burs veriyor. Genellikle üniversite öğrencilerine burs veren Vehbi Koç Vakfı, en yüksek burs veren kurumlardan birisi.

Darendilliler Eğitim Vakfı

Vakıf TC vatandaşı olmak, aileden başkaca burs alan kardeş olmaması, TC Yasalarına göre herhangi bir suçtan hüküm giymeyen ve TC ikamet eden her öğrenciye karşılıksız burs veriyor. Vakfın burs verme şartları arasında bazı sınavlarda yer alıyor.

YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı

Her yıl öğrencilere karşılık burs veren bir diğer vakıf YÜKEV Vakfıdır. Öğrenim süresi boyunca aylık nakit olarak burs bağlamaktadır. Öğrencilerden her dönem başarı bekleme ve belgeleme şartı arayan vakıfta mezuniyet sonuna kadar burs sağlanıyor. Vakıf burs verdiği öğrencilerden sosyal projelerde yer alma şartı arıyor.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Her yıl kendi belirlediği taban puandan öğrencilere geri ödemeli burs veriyor. Öğrenciler 9 ay boyunca aldıkları bursaları okul hayatı bitip çalışmaya başlayınca 24 eşit taksitle geri ödeye biliyor.

Fatih Gençlik Vakfı

İstanbul’da öğrenim gören üniversite öğrencilere vakfın belirdiği bazı programlara hafta bir iki saat katılma şartıyla karşılıksız burs sağlıyor. Yurt imkanı dışında aylık 250 tl nakti burs yardımı yapılıyor.

İstanbul Ticaret Odası

Her Öğretim yılı başladıktan sonra Ekim ve Kasım aylarında başvuru kabul ediyor. İstanbul sınırları içerisinde ve devlet üniversitelerinin ekonomi bölümlerinden herhangi birinde okuma şartı dışında birde burs verdiği öğrencilerden alt sınıftan dersi olmama şartı arıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın vermiş olduğu burslar tamamen karşılıksız.

Öğrencilere burs almak isteyenler yada öğrenciler bu yazının altına yorum yazarak burs vermek isteyen kurum yada kişilere ulaşabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP