75.000 TL Para Yardımı Yapılacak!

75.000 TL Para Yardımı Yapılacak!

ABONE OL
24 Aralık 2022 21:56
75.000 TL Para Yardımı Yapılacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık tarafından duyurulan müjde, 75 Bin Lira Para Yardımı için hemen başvurun… Aile Bakanlığından verilen 75000 TL’lik eşya yardım desteği ve ayrıntıları paylaşıldı. Devlet desteklerine devam ederken, düşük kredili faizler ve diğer sosyal destekler ile vatandaş güçlendirilmeye çalışılıyor.

75 Bin TL’lik sosyal yardım veriliyor. Bu sosyal yardımı alan vatandaşlar evlerini onarıp tadilata sokabiliyorlar. Gerekiyorsa ev eşyaları da satın alınabiliyor.

Vatandaşa sağlanan ev eşyası yardımı ile kötü durumda olanlara biraz olsun yardımcı olunmaya çalışılıyor. Devlet tarafından sağlanan bu destek tutarı 75000 TL’ye kadar veriliyor. Dayanışma Vakıfları tarafından verilen bu desteğe başvurular yazılı şekilde yapılacak.

E-devlet üzerinden yapılamayacak olan bu yardım başvurusu doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumuna yapılacak. Devlet bu yıl daha önceki yıllardan daha fazla yardım seçenekleri oluşturuyor. Nakit ihtiyaçların yanı sıra diğer barınma, yiyecek, giyecek gibi yardımlar konusunda da ardı ardına paketler hazırlanıyor. Bu desteklerden bazılarını sizler için derledik.

Barınma Yardımı

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerini desteklemeye ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılmaktadır. Barınma ve eşya yardımı başlıkları dört seçenekten oluşmaktadır. Bu destekler,

Betonarme ev yardım desteği

Ev bakım onarım tadilat desteği

Prefabrik ev yardım desteği

Eşya yardım parası

Eşya yardımı sağlıksız şartlar altında yaşayan ve maddi durumu kötü olan vatandaşlara destek amaçlı verilmektedir. Eşya yardımına başvuracak kişilerin Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiş başvuru şartlarına sahip olması gerekiyor. Kişi başına düşen hane geliri, asgari ücretin üçte birinden az olması şartı gereklidir.

Eşya yardımı alabilmek için öncelikle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kaymakamlıklar içinde çalışma gösteren vakıflara, yazılı olarak başvurmak gerekiyor.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP