DOLAR

32,3450

0.28%
EURO

35,1360

-0.02%
ALTIN(gr)

2.310,49

1,46%
BİST 100

%
Hazine ve Maliye Bakanlığı İçin Yarın Büyük Gün

Hazine ve Maliye Bakanlığı İçin Yarın Büyük Gün

Hazine ve Maliye Bakanlığı yarın 2 tahvil ihalesi gerçekleştireceklerini duyurdular, bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre ilk ihalede 2 yıl vadeli, 6 ayda bir %6.95 kupon ödemeli ihraç yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Hazine ve Maliye Bakanlığı İçin Yarın Büyük Gün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu ihraç sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı şeklinde gerçekleşecek, 2. İhalede ise 5 yıl yani 1757 gün vadeli, 6 ayda bir %6.3 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Vatandaş bu konuyla alakalı en çok tahvil nedir sorusunu merak ediyor.

Peki Tahvil Nedir?

Tahvil, bir yatırımcının devlet ya da kurumsal işletmelerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla onlara belirli bir süre değişken veya sabit faiz oranı ile borç verdiği ya da vade sonunda faiz getirisi elde ettiği bir yatırım biçimine verilen isimdir. Yıldan fazla olan tahviller yazılı bir senet olarak verilmektedir.

Yarın düzenlenecek olan 2 ihalede tahvil sahibi olan yatırımcı tahvil ihraççısının alacaklısı konumunda yer alacak, tahviller ayrıca sabit getirili menkul kıymet olarak bilinmektedir. Bu noktada kısa vadeli finansman ihtiyacını karşılamak isteyen özel şirketler borçlanmayı tercih ederek tahvil çıkartabilecekler. Faiz getirisini beklentilerine uygun olarak yatırımcılar ayarlayabilecek ve onlarda tahvili satın alma yolunu seçebilecek.

Yarınki toplantıya göre tahvil devlet tarafından çıkarılıyor, riski düşük olduğu için kar oranı ve faiz getirisinin de düşük olması bekleniyor. Eğer ki faiz getirileri yükselirse risk de yükselir, tüm bu rakamlar yarınki toplantıda netleşecek. Kısaca borç senetleri kıymetli evrak statüsü kapsamında yarın kesinliğe kavuşacak, şirketler dışında devlet ve belediyelerde dahil olabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP