DOLAR

32,6026

0.39%
EURO

34,8035

0.19%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
NEM VAKFI PES EDİYOR

NEM VAKFI PES EDİYOR

Japonya merkezli bir Exchange firması olan Coincheck’den çalınmış olan kripto paraların peşine artık düşmeyeceğini açıklayan Singapur merkezli NEM Vakfı, gerekçe olarak ise yasal yürütme kurumlarının gerekli soruşturmayı gerçekleştirmesini ve yeterli miktarda bilginin sağlanmasını gösterdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
NEM VAKFI PES EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Söz konusu izleme faaliyetlerinin neden sona erdirildiğine ilişkin ise henüz net bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bununla beraber, ortadaki belirsizlikler bir takım tahmin ve spekülasyonları da beraberinde getiriyor ve NEM coinlerinin, hacklendikten sonra karanlık ağda kayıplara karıştığı da söylenenler arasında.

58 Milyon Euro Değerinde Hack

Bir NEM kripto para borsası olan XEM’in tanıtılması amacı ile kurulan NEM.io adlı vakıf, Coincheck hacki ile birlikte çalınmış olan kripto paraların izlenmesi işlemini durdurdu. Japonya merkezli bir Exchange firması olan Coincheck, geçtiğimiz Ocak ayında korsanlar tarafından gerçekleştirilen bir saldırıya maruz kalmış ve yaklaşık olarak 58 Milyar Euro değerinde bir kripto para kaybı yaşamıştı. NEM vakıfı ise olayın peşine düşmüş ve hatta konuyu çözebilmek için özel bir teknoloji bile geliştirip kullanmıştı.

Eyleme Geçilebilir

Geçtiğimiz Salı günü (20.03.2018) The Japan News’te yer alan habere göre, NEM vakfı, kolluk kuvvetleri ve devlet yetkililerine, eyleme geçilebilir yönünde bir bilgi aktarmış. NEM vakfının neden korsanları takip etmeyi bıraktığı ise hala belirsizliğini korumakta. NEM vakfından ise konu ile ilgili net bir açıklama henüz gerçekleştirilmedi. Bununla beraber, elde edilen son raporların ışığında, eksik olan XEM kripto parasının artık tamamen kaybolduğu ve bir daha bulunamayacağı görüşü genel itibari ile kabul görüyor.

Nakit Paraya ve Diğer Kripto Para Birimlerine Dönüştürüldü

Konu ile ilgili The Japan Times’a değerlendirmelerde bulunan bir siber güvenlik yetkilisi, siber korsanların, hack ile ele geçirdikleri paraların yarısını, nakit paraya ve başka kripto para birimlerine çevirdiklerini belirtti. Japonya’nın Dijital Tasarım Teknoloji Sorumlusu olarak görev yapan Masanori Kusunoki ise, söz konusu kripto paraların karanlık ağda aklandığını elden çıkartıldığını ifade ediyor. Hala işlemlerin bu site aracılığı ile işlenebilir olduklarını belirten Kusunoki, artık takip ve izleme işlemlerinin ise bir hayli zorlaştığını ifade ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP