SSK, Bağkur Emeklilerine 4.500 TL Nakit Destek

SSK, Bağkur Emeklilerine 4.500 TL Nakit Destek

Geçtiğimiz günlerde emekli aylığı alacak olanlara avans verileceği açıklanmıştı, bu avans mevcut emeklilere verilecek. Eğer planlamalar hayata geçerse emekliler 3 maaş değerinde yani 4500 TL avans çekme imkanı elde edecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
SSK, Bağkur Emeklilerine 4.500 TL Nakit Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli aylığı alacaklara avans verilecek olması uzun zamandır gündemdeydi, bu avans miktarının mevcut emeklilere de verilmesi planlanıyor. Eğer hayata geçerse en az 3 maaş değerinde olan 4500 Tl avans emeklilere verilecek. 2020 yılı emekliler için oldukça kazançlı geçecek gibi görünüyor. Emekli adaylarına bağlanan avans şimdi de mevcut emeklilere verilecek gibi görünüyor. Bu mevcut emeklilerin istediği bir şeydi, talepleri onaylandı ve çalışmalara başlandı. Bu sayede nakit ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilecekler.

Üstelik bu avansa faizsiz ve taksitli bir şekilde ulaşabilecekler. 3 maaş tutarında olması da yine emekliler tarafından talep edilmişti. Şimdi ise tüm gözler taleplerin onaylanmasını bekliyor. Düşük emekli aylığı 1500 Tl olduğu için en düşük 4500 Tl avans verilecek. Üstelik başvuru da oldukça basit, tek yapılması gereken Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmek ve başvuru belgesini hazırlamak.

Avanslar Nasıl Geri Ödenecek?

Peki avanslar nasıl geri ödenecek? Avanslar yukarıda da bahsettiğimiz üzere emeklinin maaşına göre belirlenecek, taksit miktarı ile de maaşlarında kesintiler olacak. Taksit imkanları 12,24 ve 36 ay şeklinde olacak. Emekliler ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda istedikleri geri ödeme planını seçebilir. Nakit destek ise devlet tarafından karşılanıyor, herhangi bir banka altında yapılmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP