DOLAR

32,3306

0.24%
EURO

35,0684

-0.17%
ALTIN(gr)

2.296,16

0,83%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Asıl Şimdi Gülecek Şok Haber Gündeme Bomba Gibi Düştü
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Asıl Şimdi Gülecek Şok Haber Gündeme Bomba Gibi Düştü

İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Asıl Şimdi Gülecek Şok Haber Gündeme Bomba Gibi Düştü

Açıklamalara göre devlet uzun zamandır ihtiyaç sahibi vatandaşlar için uzun vadeli ödemeleryapmayı planlıyordu. Beklenen plan hayata geçiriliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
İhtiyaç Sahiplerinin Yüzü Asıl Şimdi Gülecek Şok Haber Gündeme Bomba Gibi Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar son dönemde git gide perişan bir hale bürünüyor. Pandeminin 2. Dalgasını ve diğer varyantlarını kimse beklemiyordu. Beklenmeyen gerçekleşince başta esnaf olmak üzere binlerce vatandaş artık havlu atmaya başladı. Edinilen bilgiye göre genel nüfus içinde ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısında da hayli artış var. Devlet bu artışın önüne geçmek için destek ödemeleri yapsa da bu kanayan yaraya sadece tampon oluyor. Ancak yeni destek ödemesi ile kanayan yara komple temizlenmiş olacak. Buna göre muhtaçlar için aylık 711 TL muhtaçlık aylığı verilecek. Bu ödemden yararlanmak isteyenvatandaşların devletten hiçbir şekilde maaş almaması gerekiyor. Sadece devletten çeşitli destekler alınabilir.

Kişilerin Üzerinde Mal Mülk Olmamalıdır

Muhtaçlık aylığı alınması için gereken belgelerden biri kaymakamlıklardan muhtaçlık belgesi alınması. Buna ek olarak kimlik kartını fotokopisi önemli bir diğer belge. Bu belgelerin yeterli olacağını belirten yetkililerbelgelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edilmesi gerektiğini de belirtti. Belgeler incelendikten sonra kişilere en geç 1 ay içinde dönüş sağlanacak. Olumlu dönüş sağlanırsa şayet PTT aracılığıyla ödeme yapılacak. Kişiler PTT’ye kimlikleri ile gitmekzorunda. Her gidişte kimlik sorulacak. Ödemeleri kesilmesi diye bir durum söz konusu olmayacak ancak kişi ilerleyen dönelerde sigortalı bir işe girerse bu aylığın kesileceği de belirtilmektedir. Ayrıca kişilerin üzerindebulunan taşınmazların varlığı da muhtaçlık aylığının kesilmesi için ciddi bir sebep olarak görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP