DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Evde Bakım Alanlara Müjde Artık O Ücreti Ödemeyeceksiniz
  • Finans 365
  • Finans
  • Evde Bakım Alanlara Müjde Artık O Ücreti Ödemeyeceksiniz

Evde Bakım Alanlara Müjde Artık O Ücreti Ödemeyeceksiniz

Yapılan açıklmaya göre evde bakım gören yaşlılar ve engelliler için yeni düzenlemeler getirildi. Bu düzenlemeler yüz güldürdü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Evde Bakım Alanlara Müjde Artık O Ücreti Ödemeyeceksiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere yaşlılar ve engelliler covid 19 kapsamında dışarıya çıkmasına müsaade edilmeyen gruplardan. Bundan dolayı evde bakım görmeleri elzem. Ancak evde bakım ücretleri de oldukça pahalı. Korona virüs gelmeden önce dışarıda çalışma imkanı olan yaşlılar ve engelliler kovid 19 ile beraber iş de bulamamaya başladı. Binlerce iş yeri kepenk kapattı ve iş yerlerinde halihazırda bulunan çalışanlar dahi çıkartılmak zorunda bırakıldı. Durumlar böyle olunca kimse ekstra çalışan almak istemiyor. Devlet esnafların bu durumu için yeni bir çalışma başlatacağının belirtse de engelli ve yaşlı bireyler için geçen her dakika çok çok önemli. Bunu da gözardı etmeyen devlet engelliler ve yaşlılar için evde bakım destek ödemesi vermeye karar verdi.

Aynı Hanede İki Kişi Ödeme Alabilir

1600 TL olarak ödenecek destek ödemesinin tek seferlik değil periyodik olarak yatırılacağı belirtildi. Pandemi süresince devam edecek olan ödemelerin seyri pandemi bittikten sonra vatandaştan gelen dönütlere göre şekillenecek. Tekrar ödemelerin olması ve devam etmesi ise yüksek ihtimalle olacak bir seçenek. Bu ödemeden yararlanmak isteyen yaşlıların 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca kronik hastalığının bulunması veya bakıma muhtaç olması da istenen bir diğer şart. Aynı hane içinde karı koca beraber kalıyorsa karı koca ayrı ayrı başvuruda bulunabilir. Yapılacak ödeme hem yaşlılar hem engelliler için fark etmez sadece 1. Dereceden yakınlara yapılacak. Engelli bireyler sadece doktor raporuyla engel durumlarını belgelemesi yeterli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP