DOLAR

32,5721

0.27%
EURO

34,7934

-0.03%
ALTIN(gr)

2.488,09

0,16%
BİST 100

%
Bir Ödemeye Daha Alternatif Geldi Devlet Katiyen Boş Durmuyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Bir Ödemeye Daha Alternatif Geldi Devlet Katiyen Boş Durmuyor

Bir Ödemeye Daha Alternatif Geldi Devlet Katiyen Boş Durmuyor

Vatandaşlar için bol ol ödeme dağıtan devlet yeni sezonda da aynı performansı göstereceğini şimdiden hissettirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Bir Ödemeye Daha Alternatif Geldi Devlet Katiyen Boş Durmuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet farklı ödeme için vatandaşlara alternatif oluşturmaya devam ediyor. Olasın şartlara uymayan vatandaşları başka ödemelere yönlendirecek olan devlet bunda hiç imtina etmiyor. Yeterki vatandaşlar ihtiyaç sahibi olsun ve devletin kucağına samimi bir şekilde yanaşıyor olsun. Sosyal devlet temasına çok dikkat eden devlet her vatandaşın çığlığına yanıt vermeye çalışıyor. Bundan dolayı pandemi döneminde her kurum kendi çapında inanılmaz şekilde çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Bu bağlamda devlet vatandaşlar için 2 farklı ödeme planı hazırlandı. Bunlardan ilki yaşlı ve engellilerin alacağı aylık ödeme ve bu ödemden yararlanmayacak olanlar için muhtaçlık aylığı. Yaşlı ve engelli aylığı alamayanlar, içerdiği şartlara uymayanlar şanslarını muhtaçlık aylığında deneyebilecek.

Vatandaş Boşta Kalmayacak

Yaşlılık aylığı almak için y65 yaş ve üzeri olmasın gereli ve buna ek olarak emeklilik de dahl olmak üzere devletin sosyal güvenlik kurumlarıyla aranızda mesafe olması gerekmektedir. Ayrıca aynı hane içinde buluna yaşlı çiftlerin ayrın ayrı bu ödemeden yaralanacağı da bekitilen noktalardan bir tanesi. Öte yandan engelli vatandaşlar için yaş sınırını yok, 18 yaşın altında bulunan vatandaşların maaşlarını ebeveyni alabilir. Yaş sınırı olmasa da engel oranının önemi bu aylıkta önemli olacak. Buna göre %40 ve üzeri engel durumu olan vatandaşların bu aylıktan yararlanması bekleniyor. Belirtilen şartlara uymayan vatandaşlar ise muhtaçlık aylığı almak için başvuruda bulunabilir. Ödemede aylık 711 TL olarak hesaplandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP