DOLAR

32,5829

0.03%
EURO

34,9454

0.11%
ALTIN(gr)

2.426,22

-0,15%
BİST 100

%
Bu Ödemeden Yararlanmayan Kalmadı Ayda 711 TL Almak İsteyenler PTT’ye Koştu
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Ödemeden Yararlanmayan Kalmadı Ayda 711 TL Almak İsteyenler PTT’ye Koştu

Bu Ödemeden Yararlanmayan Kalmadı Ayda 711 TL Almak İsteyenler PTT’ye Koştu

Vatandaşlara envai çeşit ödeme yapan devlet bu ödemelere bir yenisini daha ekledi. Buna göre gerekli şartları sağlayan yaşlılara ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Bu Ödemeden Yararlanmayan Kalmadı Ayda 711 TL Almak İsteyenler PTT’ye Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre iş bulamayan ve dışarım çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için devlet kolları sıvadı. Oldukça mağdur duruma düşen 65 yaş üstü vatandaşlar devlete çağrıda bulunmuştu. Artan ürün fiyatları, yetmeyen paralar ve geçmeyen pandemi 65 yaş üstü vatandaşları oldukça mağdur etti. Devlet bu çağrıya cevapsız kalamadı ve yaşlılar için aylık bağlanmasına karar verdi. Bu aylıklar belli şartlara göre verilecek bundan dolayı başvuru formunun çok dikkatli doldurulması gerekiyor. E Devlet üzerinden başvurular gerçekleşeceği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de başvurular alınacak. İki farklı seçeneğin oluşturulmasındaki sebep yoğunluğun artmaması ve herkesin başvuru yapması olarak açıklandı.

Para Eve Gelecek

Yaşlılık aylığı almak için yapılması gerekenler de açıklandı. Buna göre vatandaşlar 65 yaş ve üzeri olmalıdır. Yaş burada ciddi bir kriter olarak arşımıza çıkıyor. Buna ek olarak 65 yaş üstü vatandaşlar devletten hiçbir şekilde ödeme, maaş almamalıdır. Maaşlardan kasıt emekli aylığı ya da iş görmezlik ödeneği vs. olarak açıklandı. Ayrıca aynı hane içinde karı koca ayrı ayrı yaşlılık aylığı için başvuruda bulunabilir. Yaşlılık aylığı alacak olan kişiler PTT aracılığıyla ödemelerine kavuşacak. Edinilen bilgiye göre dışarı çıkamayan ve maaşını ulaştıracak kimsesi olmayan yaşlılar için farklı bir çözüm bulundu. Yapılacak başvuru üzerine maaşlar eve de getirilecek. İmza karşılığı maaşını alacak olan yaşlılar dışarı çıkma mecburiyetinden kurtuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP