DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Annelere Zaruri Gider Ödemesi Yapılacak Kimler Nasıl Başvuru Yapacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere Zaruri Gider Ödemesi Yapılacak Kimler Nasıl Başvuru Yapacak?

Annelere Zaruri Gider Ödemesi Yapılacak Kimler Nasıl Başvuru Yapacak?

Annelerin iş gücüne katılımını önemseyen devlet annelere hem ödeme yapıp hem meslek kazandırmak için kolları sıvadı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Annelere Zaruri Gider Ödemesi Yapılacak Kimler Nasıl Başvuru Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre anneler çocuklarından dolayı iş gücüne tam anlamıyla adapte olamıyor. Ya kısa zaman içinde çalışıp bırakıyor ya da çocuklarının bakımından endişe edip meseleye hiç yanaşmıyor. Devlet bu durumu çözmek için hamlede bulundu. Annelere günlük zaruri ödeme yapılacak. 95 TL olarak belirlenen zaruri ödeme aylık olarak yapılmayacak. Bu sayede günlük giderlerin karşılanması amaçlanıyor. Ödemelerin yapılması için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İlk olarak günlük verilecek eğitimlere tam teşekküllü katılım sağlanması gerekiyor. Verilecek eğitimler ile kadınlar sahadaki işleri öğrenmiş olacak. Eğitimlerin sonunda kadınların iş bulma imkanı da artmış olacak. Devlet kursu bitiren vatandaşlara iş bulmayı da taahhüt ediyor.

Anne Olanları Kapsayan Bir Ödeme Olacak

Hem iş bulma imkanı tanınmış olacak hem de günlük ödeme alacak olan kadınlar için bu program altın değerinde olacak. Çocukları olan kadınlar en çok çocukları için endişe ediyor. Devlet buna da çözüm buldu. Olası durumlar için kreş ve bakıcı ödeneği de sağlanmış olacak. 400 TL olarak belirlenen ödenek için çocukların belli bir yaştan küçük olması gerekiyor. Hem bakıcı-kreş ödemesinden yararlanmak hem de kurslara başvurmak için belli şartlara riayet etmek gerekiyor. İlk olarak kadınların 15 yaşından küçük olmaması gerekiyor. Yaş olarak 18 sınırı konmuş değil. Anne olunması gerekiyor. Anne olmayan kadınlar hem ödemeden hem kurstan yararlanamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu haktan yararlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP