DOLAR

32,5720

0.06%
EURO

35,0367

0.51%
ALTIN(gr)

2.426,55

0,16%
BİST 100

%
Dünyadaki İlk Sanal Para Transferi Türkiye’de Gerçekleştirildi

Dünyadaki İlk Sanal Para Transferi Türkiye’de Gerçekleştirildi

Her alanda kullanılan kripto paralar ile ilgili ses getiren bir gelişme yaşandı. Sakarya'nın amatör bir takımı için transfer işlemi sanal para ile gerçekleştirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Dünyadaki İlk Sanal Para Transferi Türkiye’de Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, kripto sanal paralar günümüzde her alanda kullanılmaya başlandı. Ancak daha önce böyle bir durum olmamıştı. Transfer işlemini sanal para ile gerçekleştiren Haldun Şehit transfer işleminde sanal para kullanılmasının dünyada ses getirmek amacı ile gerçekleştirildiğini açıkladı. Eğer bu işlemin profesyonel bir takım tarafından yapılsaydı tüm televizyonlarda açıklanacağını ve amatör olarak kendilerinin yaptığını açıkladı. Bu işlemi ilk olarak amatör şekilde kendileri gerçekleştirdiği için gurur duyduklarını açıkladılar.

Dünya’da Gerçekleştirilen İlk Sakarya’da Meydana Geldi

Sakarya’nın amatör takımları arasında yer alan Harunustaspor takımında oynamakta olan genç futbolcunun gerçekleştirilen transfer işleminde sanal paralar kullanıldı. Bu durum şu ana kadar Dünya’da ilk kez uygulandı.

Transfer İşlemi Ne Kadarlık Bir Miktar Karşılığında Uygulandı

Sakarya’nın birinci amatör küme de mücadele etmekte olan Harun usta spor sezonun ikinci yarısı için transfer işlemi gerçekleştirdi. Şu anda KarasuKültürspor’da mücadele etmekte olan Ömer Faruk Kıroğlu ikinci dönem de Harun usta spor da mücadele etmeye başlayacak. Kulüp başkanı oyuncuyu iki bin lira değerinde bulunan bir sanal para aynı zaman da bir de iki bin beş yüz liralık bir teklifte bulundu. Toplam da transfer ücreti olarak dört bin beş yüz liraya denk gelen teklif kabul edildi. Harunustaspor’a teklifin kabul edilmesinin ardından sezon sonuna kadar anlaşma yapıldı. Genç futbolcu için verilen transfer ücretinin sanal para olan kısmı kişinin Bitcoin hesabına aktarıldı. Geri de kalan iki bin beş liralık ücrette kişiye peşin olarak verildi.

Transfer İşleminde Neden Sanal Para Tercih Edildi?

Transfer işlemi sırasında sanal para kullanılan genç futbolcu Ömer Faruk Kıroğlu yapmış olduğu açıklamada bu işlemin kendisi için de bir ilk olduğunu ve dünyada da bir ilk olduğunu söyledi. Aynı zaman da kendisinin yeniliklere açık bir insan olduğunu da dile getirdi. Bu gerçekleştirilen işlemden mutlu olduğunu ve her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediğini söyleyerek bir açıklama gerçekleştirdi. Sözleşmeyi imzalayan futbolcu yeni takımı ile birlikte çalışmalara başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP