DOLAR

32,3309

0.24%
EURO

35,0955

-0.12%
ALTIN(gr)

2.296,45

0,85%
BİST 100

%
Bu Ödeme Başka Türlü Başvuru Şartları Şaşırttı

Bu Ödeme Başka Türlü Başvuru Şartları Şaşırttı

Devlet iki farklı ödemeyi vatandaşların beğenisine sundu. Yapılan açıklamada başvur tarihi yer alıyor. Vatandaşlar son dönemde oldukça fazla devlet desteği almaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Bu Ödeme Başka Türlü Başvuru Şartları Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandeminin uzaması ve normalleşe sürecinin başlaması en büyük etken. Normalleşme sürecine hızlı entegre olunsun diye atılan adımlar en çok vatandaşların işine yarıyor. Milyon liralar ayıran ödeneklerin hepsi vatandaşların işine yarıyor. Verilen en son ödemeler iki farklı durumu kapsıyor. Buna göre cenaze destekleri ve girişimci destekleri aynı anda ödenecek. İkisini de aynı kapsama alan devlet vatandaşların hepsine yardımcı olmaya çalışıyor. Verilecek ilk destek hibe desteği olarak kayıtlara geçti. Hibe desteğinin etme amacı işini yeni kuran ve normalleşme sürecine entegre olamayan vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlamak. 130 bin TL’ye varan hibe destekleri faizsiz olarak geri ödenecek. 60 ay vade ile verilecek destek için 3 ay geri ödem söz konusu olmayacak. Geri ödememe süresi geçtikten sonra vade şartı devreye girecek.

Ödemeyi Akrabalar Alacak

Diğer bir ödem ise cenaze destekleri olacak. Vefat eden SGK’lı bireyin yakınlarına ödenecek destek tek seferlik olacak. 821 TL olarak planlanan ödemeler için başvuru merci SGK olacak. SGK’ya sadece ödemeyi alacak vatandaşın bilgeleri gönderilecek. Ödemeyi alacak kişilerin sıralaması da devlet tarafından belirlendi. Buna göre ilk olarak eşlere ödeme teklifi gidecek. Eş ölmüş ya da boanmışsa ödemeler çocuklara geçecek. Çocuklar da ölmüş ise ya da soybağı kesikse o zaman anne ve babaya ödeme yapılacak. Bu şekilde 2.dereceden yakın akrabaya kadar ödeme teklifi götürülecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP