DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
Ulaştırma Bakanlığı ‘Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde Düzenleme Yaptı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ulaştırma Bakanlığı ‘Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde Düzenleme Yaptı

Ulaştırma Bakanlığı ‘Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde Düzenleme Yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Taşıma Yönetmeliği üzerinde uzun süredir devam eden çalışmalarını bitirdi ve yönetmeliği yayımladı. Bu kapsamda yapılan yeni düzenlemeler ile çocuklu ailelere şehirlerarası otobüslerde sağlanan yüzde 50'lik indirim yüzde 30 oranına kadar düşürüldü. Düzenleme yapılan yönetmeliğin detaylarını haberimizde paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Ulaştırma Bakanlığı ‘Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde Düzenleme Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde yeni düzenlemeler yaptı.

Çocuklu ailelere şehirlerarası otobüslerde sağlanan indirimde yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda çocuklu ailelere yapılan yüzde 50 oranında yapılan indirim, yapılan düzenleme ile yüzde 30 oranlarına kadar düşürüldü.

Yüzde 30’a Düşürüldü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Taşıma Yönetmeliği üzerinde uzun süredir devam eden çalışmalarını bitirdi ve yönetmeliği yayımladı. Bu kapsamda yapılan yeni düzenlemeler ile çocuklu ailelere şehirlerarası otobüslerde sağlanan yüzde 50’lik indirim yüzde 30 oranına kadar düşürüldü.

Engelli İndirimine Kota Getirildi

Yayımlanan Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde, otobüs şoförlerinin eğitim şartı kaldırıldı. Ayrıca, 63 olarak uygulanan yaş sınırı 66’ya çıkarıldı. Yönetmelikte yapılan düzenleme ile otobüslerde çocuk ve engellilere uygulanan yüzde 50’lik indirim, 12 yaşından küçük çocuklar için yüzde 30’a engelliler için de yüzde 40’a kadar düşürüldü. Bunların yanı sıra düzenlemeyle birlikte, engelli indirimine de kota getirildi.

Yapılan düzenleme kapsamında, 20 koltuğa sahip araçlarda 1 engelliye, 20’den fazla koltuğa sahip araçlar için ise 2 engelliye yüzde 40 indirim uygulanabilecek. Bununla birlikte aynı otobüste daha fazla engelli bilet almak isterse de indirim oranı yüzde 40’tan yüzde 30’a düşürülüyor.

İlkokul Mezunu da Şoför Olabilecek

Yapılan yeni düzenlemeye göre, yolcu otobüsü ya da kamyon kullanacak şoförlerde yaş sınırı 63 iken bu sınır 66’ya yükseltildi. Düzenlemede 26 yaşından küçüklerin şoförlük yapmasına ilişkin yasakta herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bunların dışında yeni yönetmelikte, yolcu otobüsü kullanacak şoförlerde aranan lise mezunu olma ile yük kamyonlarının şoförlerinde aranan en az ilkokul mezunu olma şartları da kaldırıldı.

Yapılan bu düzenleme ile artık, ilkokul ya da ortaokul mezunu şoförler yolcu otobüsü kullanmasına ilişkin bir yasak yok.

Kargo ve Posta Gönderilerine Sınırlama

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile kargo ve posta gönderilerine de yeni sınırlamalar getirildi. Yapılan yeni düzenlemeye göre, kargo şirketleri kendilerine teslim edilen gönderileri il içerisinde en geç 2 gün, yurt içinde de en geç 3 gün içerisinde alıcıya teslim etme zorunluluğu getirildi.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP