DOLAR

32,3900

0.2%
EURO

35,0911

-0.04%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Ofis Kiraları Geriledi

Ofis Kiraları Geriledi

Ofis kiraları ile ilgili ortaya çıkan son veriler ofis kiralarında gerileme olduğunu ve döviz kurunun ofis kiralarını vurduğunu gösterdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Ofis Kiraları Geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ofis kiralarında yaşanan gerileme ofis sahiplerinin daha fazla zorluk yaşamasına sebep olurken, vatandaşlar ofis almaktan yana tercihlerini daha az kullanır hale geldi.

Aylık binlerce dolar paraya kiralanan ofisler tutulmaz hale gelirken, İstanbul’da plazaların daha çok yoğunlukta olduğu bölgelerde kiraların azaldığı ve %22 oranlarının daha üstünde kira düşüşleri olduğu doğrulandı.

Levent’te yüzde 22, Esentepe-Gayrettepe bölgesinde yüzde 16, Maslak’ta yüzde 17.9 oranında ofis kiraları gerilerken, bölgede birçok ofisin ise gelir olmamasından dolayı boşaltıldığı ve boşalmaya devam ettiği belirtildi.

Dükkan Kiraları Geriledi

Yine aynı oranda dükkan oranlarında da düşmeler olduğu ama döviz kurunun etkilerinden dolayı kiralar düşse dahi ödemelerin daha fazla yapılmak zorunda olduğu açıklandı.

Kira gelirleri düşerken, döviz kuru yükselmesinden dolayı daha fazla kira ödemek zorunda kalan kiracılar, bu ödemeleri yapmakta zorlanınca dükkanları tercih edebiliyor.

Dükkanlarda ise nispeten ofis dairelerine oranla daha az kiraya daha büyük ve daha işlek bir yer bulabilmek mümkün iken çoğu dükkan sahibi de kira gelirlerini döviz ile tercih etmesi dolayısı ile kiracılara zor günler yaşatıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP