Çocuklar Daha Huzurlu Büyüyecek Devlet Aylık Destek Verecek

Çocuklar Daha Huzurlu Büyüyecek Devlet Aylık Destek Verecek

Annelerin tek isteği çocuklarının sağlıkla ve huzurlabüyümesi. Devlet de aynı amaca binaen destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Çocuklar Daha Huzurlu Büyüyecek Devlet Aylık Destek Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet 2 yaşına gelememiş çocuklar için ödeme yapmaya hazırlanıyor. Bir diğer doğum arası olarak gündeme düşen ödeme aylık 150 TL ödeme yapılması planlanıyor. Çocuk 2 yaşına gelene kadar devam edecekolanödemeler içi şartlar da oluturuldu.Herkesinyararlanacağıödeme için şartla katı tutulmadı. Ancak onulan şartlarsayesindevatandaşlar içinde gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişiler bu ödemden yararlanmışolacak. Dikkatçeken bir diğer detay ise annelerin çalışıyor olmasıgerekliliği. Anne çalışmıyorsa bile babanın muhakkaksigortalı şekilde çalışması gerekiyor. Devlet SGK işbirliği ile verilecek ödeme için kişilerin SGK’ya başvurmasıgerekeceğindenbaşvuruyapılacak sıfat bu bağlamda çok çok önemli olacak. Devlet zaman zamanödemeleri bizatihi kendi yaparken zaman zaman ise başka kurumları aracılığıylayaptırmış olur. Bu sayede kurumarasındaadaletsizlikteolmamışoluyor.

İzinli Evlilikler de Geçerli Sayılacağından Ödeme Yapılacak

Kişilerin ödemden yararlanması için gerekli olan şartlar bunlardan ibaret değil elbette. İlk olarak hem annenin hem babanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. 17 yaş da ödeme alınması için normal sayılabilecek. Bunun ise tek şartı evlenme esnasında velinin izni olmasıdır. Velinin izini olmadan yapılanevlilikler hukuken sakat olduğundanbu evlilikten doğan çocuğa da destek ödemesisağlanamaz. Türk vatandaşlarının alacağı ödemeiçin mavi kartlıolunması da yeterlisayılacak. Ayrıcakişilerin TCK kapsamında cezai yaptırımlara maruz kalamamış olması da gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP