DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Ödemeler Hız Kesmeden Devam Ediyor Açıklamalar İnanılmaz
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemeler Hız Kesmeden Devam Ediyor Açıklamalar İnanılmaz

Ödemeler Hız Kesmeden Devam Ediyor Açıklamalar İnanılmaz

Pandemi destek ödemelerinin sonu gelmek bilmiyor. Vatandaşı sevindiren haberler hız kesmeden devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Ödemeler Hız Kesmeden Devam Ediyor Açıklamalar İnanılmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandalar bu süreçte en çok pandemi destek ödemesine yararlandı. Devletin vatandaşlara devamlı başvuru imkânı sunduğu ödemede bir başvur hakkı daha oluşturuldu. Bu sayede devletin pandemi destek ödemesi vermediği vatandaş kalmayacak. 1000 TL olarak verilen ödemelere zam yapılması mevzu ise hala görüşülüyor. Ancak ufukta herhangi bir zam belirtisi olması bu ihtimali oldukça düşürüyor. Ödemelerin zamlanmaması vatandaşların umutlarını azaltmıyor devamlılık şu an için vatandaşlarda daha önemli. Üçer aylık sürelerde uzatılan bu ödemelerin daha ne kadar uzayacağı ise merak konusu. Normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber sürecin de biteceği düşünülürken tekrar kapanmaya gidilecek olması bu tezi de çürüten cinsten. Ödemelerin bitiş tarihini pandeminin hızı belirleyecek. Devlet daha önceden pandemi destek ödemesine başvuru yapamayan vatandaş için başvuru oluşturmuştu. Ancak ihtiyaç o kadar fazla ki bu başvurular dahi vatandaşlara yetmemişti. Yeni dönemde başvurular tekrar başladı hem de 3 farklı başvuru kanalıyla beraber.

Hızlı Sonuç Bekleniyor

Bu sayede vatandaşlar ödemelere daha kolay ulaşabilecek ve ödeme almayan vatandaş neredeyse kalmayacak. 18 yaşından büyük tüm vatandaşların başvuru yapması planlanırken başvuru detayına yeni bir madde daha eklendi. Daha önceden sadece Türk vatandaşlarına ödeme yapılması konusunda açıklımalar yapan devlet kapsamı genişleterek mavi kart sahibi olan kişilere de ödem vermeye karar verdi. Mavi kartla beraber devletin bazı haklarında yararlanabilen kişilere bu hak da sunulmuş oldu. Ödemelerin başlamasıyla beraber başvurular da sonuçlanmış olacak. Ödemelerin gecikmesini istemeyen devlet başvuruları 10 gün içinde açıklayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP