Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Savaş Bitiyor Mu? (Çin İle ABD Barışı)
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Savaş Bitiyor Mu? (Çin İle ABD Barışı)

Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Savaş Bitiyor Mu? (Çin İle ABD Barışı)

Gram fiyatı 300 TL'ye yaklaşan altın fiyatları 276 TL'ye neden düştü? Düşüşün sebebi Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşının yumuşaması mı? Altın fiyatlarındaki düşüşü irdeledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Altın Fiyatları Neden Düşüyor? Savaş Bitiyor Mu? (Çin İle ABD Barışı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasaların yakından takip ettiği Çin ile ABD arasındaki gerilim yumuşama sinyalleri verdi, altın fiyatlarında gevşeme başladı.

Global piyasaların en büyük iki ekonomisi ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarında önemli bir gelişme yaşandı.

Çin tarafının başmüzakerecisi Başbakan Yardımcısı Liu Hi, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile telefonda görüştü. Tarafların “13. Çin-ABD Ticaret ve Ekonomik Yüksek Düzeyli Müzakereleri” için anlaşmaya vardığı açıklandı.

Her iki tarafın da gelecek ay yapılacak müzakerede önemli ilerlemeler kaydedilmesi için istekli olduğu, çözüm içeren eylemlere geçilmesi için “ortak çaba” iradesini ortaya koyacağı belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump, iki ülkenin karşılıklı sataşmalarını bir süreliğine bırakması gerektiğini, yoksa büyük zarara uğrayacaklarını söyledi. ABD ve Çin’in, ticaret savaşını durdurma girişimi “güvenli liman” altına olan talebi azalttı. Ons altın 1.540 doların üzerinden, 1.510 dolar sınırına kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta 300 TL’ye yaklaşan gram altın da, dünkü işlemlerde 276 TL’ye düştü.

Peki ticaret savaşı tamamen son bulursa altın fiyatları ne olur?

Uzmanların yapmış olduğu değerlendirmelere göre kesin bir anlaşma sağlanırsa gram altının fiyatı 250 TL seviyelerine düşebileceği yönde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP