DOLAR

32,5954

0.34%
EURO

34,8195

0.19%
ALTIN(gr)

2.514,35

1,22%
BİST 100

%
15 Kripto Para ve Kripto Varlık Web Sitesi Fransa Düzenleme Kurulu’nun Kara Listesinde
  • Finans 365
  • Finans
  • 15 Kripto Para ve Kripto Varlık Web Sitesi Fransa Düzenleme Kurulu’nun Kara Listesinde

15 Kripto Para ve Kripto Varlık Web Sitesi Fransa Düzenleme Kurulu’nun Kara Listesinde

Fransız Borsa Düzenleme Kurulu olan The Autorite des Marches Financiers" (AMF) 15 Martta yaptığı açıklama ile 15 kripto varlık ile kripto para web sitelerini kara listelerine eklediklerini ifade eti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
15 Kripto Para ve Kripto Varlık Web Sitesi Fransa Düzenleme Kurulu’nun Kara Listesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara listeye alınan şirketler için Fransız Rüşvetle Mücadele Kanunu olan Sapin II yasasına değinerek açıklama yapılmıştır. Ekonomik getiri ve etkilerinin olasılığını vurgulamak için yapılan yatırım tekliflerinin aracılık içerdiğini ve AMF’nin kontrolü altında olduğunu söylendi. Dolayısıyla hiçbir teklifin AMF kayıt numarası olmadan doğrudan pazara sürülemeyeceği ifade edildi.

Yeni yapılan düzenlemelere rağmen, Fransız halkına reklamını ve pazarlamasını yapmayı sürdüren 15 firma suçlu bulunarak basın tarafından yayınlandı. Yasadışı yollar aracılığı ile nadir toprak metalleri, elmas ve şarap üzerine yatırım yapan firmalar da kara isteye dâhil olmuş durumdalar.

Yaptığınız yatırıma dikkat edin

Bildirinin hatırlattığı şey tüketicinin hiç bir zaman reklam materyallerinin sebep olduğu yüksek miktardaki getirilerin büyük risk taşıdığını gözünden kaçırmaması gerektiğidir. Tüketicilere verilen tavsiyeye göre yatırım yapmadan önce özenle çalışarak firma ya da aracı hakkında edinilebildiği kadar bilgi edinilmeli ve sadece bir ürüne yatırım yapılmamalıdır.

Fransız Düzenleme Kurulu tarafından yapılan bu hareket Fransız hükümetinin kripto paralara karşı artık şüpheci bir yaklaşım sergilediğini gözler önüne serdi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında, Fransa Bankası’nın Müdürü, Francois Villeroy de Galhau, bunun sadece kurgusal bir varlık olduğunu yani ne gerçek ne de sanal para olmadığını iddia ederek Bitcoin’e yatırım yapanlara oluşabilecek yüksek orandaki riskler hakkında uyarıcı bir bildiri yayınladı.

Modern zamanın laleleri “Bitcoin”

Ocak ayında, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire açık bir Bitcoin eleştirmeni olan Jean – Pierre Landau’yu kripto para düzenlemelerini inceleyecek iş ekibine liderlik etmek için atadı. Landau 16. yüzyıl sonlarında ve 17. yüzyıl başlarında Osmanlı Devleti’nden gelen lalelerin çok fazla değer kazanmasıyla Avrupa’ya kayan Lale Çılgınlığına (Tulip Mania) olan benzerliğinden dolayı Bitcoin’i “modern zamanın laleleri” olarak adlandırdı. Bitcoin merakı o kadar artmıştır ki insanlar başka şey düşünemez hale gelmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP