DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Son Gelişmeler Nasıl?

Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Son Gelişmeler Nasıl?

2021 yılına sayılı günler kala asgari ücretle alakalı konuşmalar hız kesmeden devam ediyor, Belediye Başkanı Akbuğa tüm işçileri sendikalı yaptı ve kadrolu, sözleşmeli, şirket, taşeron gibi ayrımları ortadan kaldırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Son Gelişmeler Nasıl?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanının yapmış olduğu bu düzenleme sayesinde artık herkes eşit sayılabilecek, kadrolu, sözleşmeli ya da taşeron gibi ayrımlar yapılmayacak ve maaş 2650 Tl’den 4500 Tl’ye çıkacak. Asgari ücret görüşmeleri tam gaz devam ederken Konya’da tek CHP belediyesi olan Tuzlukçu Belediyesi asgari ücret görüşmelerinde sürpriz bir kararla olaya damga vurdu, işçiler 300 Tl zam talebinde bulundu ve CHP Belediye Başkanı asgari ücreti 4500 Tl yaptığını duyurdu.

Milyonlarca Çalışanın Gözü Kulağı Bu Açıklamada

4 Aralık günü yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sonrası herkes açıklanacak olan kararı bekliyordu, ancak CHP asgari ücretin en az 3100 Tl olmasını isterken İyi Parti 3000 Tl olması gerektiğini savunuyordu, ayrıca vergiden muaf tutulmasını da talep etmişti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu 2021 yılında asgari ücretin net 3800 Tl olması gerektiğini dile getirdi, CHP’li belediyeden ise konuyla alakalı ücret kararı çıktı.

Belediye Başkanı devrim gibi bir imza atarak tüm işçileri sendikalı olmaları gerektiği konusunda bir kez daha uyardı ve sendikalı yaptığını açıkladı. Ardından bir güzel haber daha verdi ve işçiler arasındaki maaş farkını ortadan kaldırdığını söyledi. Bu toplantıya DİSK Genel İş Sendikası Konya temsilcisi de katıldı, İŞKUR işçileri aynı şartlarda greyder, kepçe operatörlüğü gibi işlere koşturuyorlar. İş eşit ise ücrette eşit olmalı açıklamaları yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP