DOLAR

32,5676

0.14%
EURO

34,9750

-0.15%
ALTIN(gr)

2.439,32

0,14%
BİST 100

%
Ticaret Bakanı Pekcan’dan Haksız Fiyat Artışlarına Denetim Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Ticaret Bakanı Pekcan’dan Haksız Fiyat Artışlarına Denetim Açıklaması

Ticaret Bakanı Pekcan’dan Haksız Fiyat Artışlarına Denetim Açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan haksız fiyat artışlarına dair yapmış olduğu değerlendirmelerinde bakanlığın bu konuda atmış olduğu adımları değerlendirdi. Bu konuda olumlu sonuçlar alınıdğını ifade eden Bakan Pekcan rekabetin oluşmadığı koşullarda kamunun görevinin bu dengeyi kurmak olduğunu söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Ticaret Bakanı Pekcan’dan Haksız Fiyat Artışlarına Denetim Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomide yaşanan gelişmeler neticesinde bazı firmaların haksız fiyat artırımı yapmaları vatandaşların tepkisini çekmişti.

Ticaret Bakanlığı konuya el atmış ve bazı uygulamaları devreye sokmuştu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan söz konusu uygulamaların işleyicine dair bilgiler verdi. İşte açıklamalar,

HAKSIZ FİYAT ARTIRIMI DENEYİMLERİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan haksız fiyat artırımı yapan firmalara dair yapmış olduğu açıklamasında sürecin nasıl işlediğine dair bilgiler verdi.

Bu konuda bakanlığın tespiti sonucu firmalardan savunma istediklerini açıklayan Bakan Ruhsar Pekcan verilen cezaların detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu bu denetimlerin olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Ruhsar Pekcan’ın açıklaması şu yönde,

“Öncelikle tespit ediyoruz ve tespit edilen haksız fiyat artışlarıyla ilgili firmalardan savunma istiyoruz. Fiyat artışlarını bir sebebe dayandıramayanlardan savunma istiyoruz. Bu kapsamda 81 ilde ticaret il müdürlüklerimiz aracılığıyla 6 bin 611 firmanın toplam 86 bin 282 ürünü denetlendi, 132 üretici firmadan bu yönde yazılı savunma talep edildi. Tabii aynı zamanda fiyat etiketlerinde tutarsızlıklar görülebiliyor. Fiyat etiketleriyle ilgili de cezalarımız oluyor. Bazen etiketler aynı kalsa da gramajıyla oynamış oluyorlar. Haksız fiyat artışlarına yönelik yapılan denetimlerin olumlu sonuçlarını gördük. Bu artışlar ilk furyada çok fazlaydı, denetimlerle azaldı.”

Gündemin dikkat çeken haberlerinden haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP