Yeni Destek Ödemesine Yeni Bir Açıklama Geldi Detaylar Herkesi Şoke Etti

Yeni Destek Ödemesine Yeni Bir Açıklama Geldi Detaylar Herkesi Şoke Etti

Devlet vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bubağlamda yeni açıklamada bulunuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Yeni Destek Ödemesine Yeni Bir Açıklama Geldi Detaylar Herkesi Şoke Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşa el ele sloganıyla yola çıkan devlet vatandaşları mağdur etmeme adına yeni kararlar alaya devam eşiyor. Vatandaşların bulundukları yerlerde rahat etmesini önemseyen devlet dezavantajlı gurular için ayrıca çalışıyor. Bu durumdanyararlanacak kesim ise yaşlılarve engelliler olacak. Pandemi dolayısıyla zor günlerden geçen vatandaşlar iş bulamazken eline para geçmediğinden dolayı kendisine de bakamıyor. Ancak kimi bireyler ise özel hallerinden dolayı kendilerine bakamıyor. Devlet bu kililer için evde bakım ödemesi vermeye karar verdi. Verilmesiplanlanan ödemelerin ise zamlı verilmesin gündemde. Daha önceden 1600 TL evde bakım ödeneği alanvatandaşların şimdilerde 1771 TL alması bekleniyor. Memurlara yapılan zamlardan yararlanan yaşlılar ve engelliler en hızlı zamlı ödeme alan grup oldu.

Ödemeler PTT Aracılığıyla Vatandaşa Verilecek

Ödemelerinyapılması için iki kategorioluşturuldu. Bunagöreyaşlılar için farklı şartlaroluşturulurken engelliler için farklı bir kategori oluşturuldu. Bu bağlamda yaşlıların bu ödemeden yararlanmasıiçinilk olarak 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca evde bakıma muhtaç olması ve bunu doktor raporuyla belgelenmesi de şart. Yapılacak olan ödeme yaşlıların 1. ve 2. Derecen yakınlarınayapılacak. Evde bakım sağlayacak kişilerin bu kategoriden olması isteniyor. Engelli bireyler için yaş sınırı konmadı. 18 yaşındanküçük bireyler de ödeme alabilecek. Ancak engel durumunun %40 ve yukarı olması gerekiyor. Bu durum doktor raporuyla belgelenen başvuru dosyasına konulmalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP