DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Yetkililerden O Haber Geldi Devlet Desteklerinde Yeni Dönem
  • Finans 365
  • Finans
  • Yetkililerden O Haber Geldi Devlet Desteklerinde Yeni Dönem

Yetkililerden O Haber Geldi Devlet Desteklerinde Yeni Dönem

Edinilen bilgiye göre devlet desteklerinde tekrardan değişimler yaşanacak. Açıklama yapan yetkililer en çok yoksul vatandaşı sevindirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Yetkililerden O Haber Geldi Devlet Desteklerinde Yeni Dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet destekleri vatandaşların beklentilerine göre şekillendirilecek. Pandemiyle beraber hayatımıza hızlı giriş yapan devlet destekleri vatandaşların istekleri dikkate alınmayarak son sürat yapılmaya devam ediliyordu. Yer yer yapılan şikayeteler ve istekler doğrultusunda şekillenen devlet desteklerinin yerini artık daha profesyonel çalışmalar aldı. Uzun uzun saha çalışması yapan devlet bu aha çalışmalarının sonunda tekrardan ödeme yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak olan ilk ödeme ise gıda desteklerinde oldu. Gıda destekleri daha öncesinde nakdi olarak gerçekleştirilmiyordu. Başvuru ise tek kanaldan yapılıyordu. Ancak bu durum her vatandaşı memnu etmiyordu. Bazı malzemeleri vatandaşlar hiç kullanmazken bazı malzemelerin vatandaşa alerjik durumlara sebebiyet verdiği de açıkça beliydi. Yeni dönemde devlet bunların önünü keserek yeni bir çalışma başlattı.

Başvurular Hemen Başlayacak

Çalışmaya göre yapılacak olan başvurular 3 farklı kola ayrıldı. Bu sayede vatandaş daha kolay şekilde destek başvuru yapıp desteklere daha kolay ulaşabilecek. Buna ek olarak online olarak gerçekleşecek olan başvurularda vatandaşlar sıkıntı yaşamaya ak çünkü sistem altyapısı değişmiş olacak. Başvuru yapan vatandaşların başvurularına en geç 1 hafta içinde dönüş sağlanması planlanıyor. Fazla geciktirme yaşanamamasının sebebi pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşayan vatandaşların sıkıntılarını artırmamak olarak yorumlandı. Başvurular değerlendirildikten sonra vatandaşlara nakdi destek sağlanmış olacak. Verilecek olan devlet desteğinin şekli henüz netlik kazanmadı masada çok birçok projenin varlığı biliniyor. Başvurular başladıktan kısa zaman önce bu durumun netlik kazanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP