DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
CHP’den Emekliye Müjde Geldi

CHP’den Emekliye Müjde Geldi

CHP’li Fethi Gürer’den vatandaşı sevindirecek bir haber geldi, özellikle pandemi gibi zorlu bir süreçten geçerken daha da zorluk yaşanmaması adına en düşük emekli maaşının asgari ücretle aynı olabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
CHP’den Emekliye Müjde Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs hız kesmeden devam ediyor, hal böyle olunca geçim sıkıntısı giderek artıyor. Vatandaşlar artık açlık sınırının altında olduğunu belirtiyor ve buna bir çözüm getirilmesini bekliyor. Hal böyle olunca ilk açıklama CHP’li Fethi Gürer’den geldi. Yeni dönemde en düşük emekli maaşının bile asgari ücret sınırında olabileceğini duyurdu. Açıklamasında asgari ücretle istihdam eden vatandaşların devre dışı bırakılmaması gerektiğini de vurguladı. Sürekli iş verenlerin çıkarlarına göre hareket etmenin hiç iyi olmadığını da belirtiyor, işçilerin haklarını koruduğuna ve sorumluluklarını üstlendiğine dikkat çekiyor.

3600 Ek Gösterge

Vatandaş pandemi döneminde özellikle ekonomi anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyor, bu süreçte en çok zorlananların emekliler olduğunu da unutmamak gerek. Her kesimden insanın daha iyi koşullarda yaşaması için çalışmalar yürütülüyor. Polis, din görevlisi ve öğretmen gibi kamuda çalışanlara ise 3600 ek gösterge çıkarılacak. Üniversiteli işçilerin de özlük hakları son 5 yıldır verilmiyor, memur olmak için gereken düzenlemeler yavaş yavaş yürürlüğe girecek gibi görünüyor. İktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olanlar için Toplum yararına proje kapsamında emek sömürücülüğüne son verilecek. Ayrıca çırak ve stajerlerin de yaşlılık sigortalarının başlaması gündemde yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP