DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hazine Bakanı Bayrak’tan Enflasyon Açıklaması

Hazine Bakanı Bayrak’tan Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Konu hakkında detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Hazine Bakanı Bayrak’tan Enflasyon Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV’de katıldığı bir programda Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Bakan Albayrak’ın açıklamalrını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Enflasyon hakkında açıklama yapan Bakan Albayrak “Gerek piyasa beklentileri açısından baktığınızda bu oranın beklentilerin üzerinde bir rakamla karşı karşıya kaldık.” diyerek piyasa fiyatlandırmasında spekülatif fiyatlama, fırsatçılık kısmına bakıldığında algı değil gerçek olduğunu gördüklerini ifade etti.

Ayrıca Bakan Albayrak açıklamalarının devamında fiyatlama noktasında çok daha yoğun bir şekilde mücadele verileceğini ifade etti.

EKONOMİ PAKETİ AÇIKLAMASI

Bakan Albayrak açıklamaarına devam ederken “Bu hafta Ekonomi Paketi kapsamında anons edeceğimiz bir çerçeveyi ortaya koyacağız. En kötüyü geride bıraktık.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Albayrak, önce kur üzerinde bir süreç yaşadık bunu püskürttük ama Eylül ayında likidite sürecinde de yaşadık, bunu da atlattık. diye ifade etti. Bakan Albayrak, ekonomide birkaç aylık sürecin kalıcı değil, önemli adımlarla yürüyeceğimiz sürecin sinyalini aldık. ifadelerini vurguladı.

Bunun yanı sıra Bakan Albayrak şunları kaydedti; Temmuz’da yüzde 70, Ağustos’ta 83,3’e Eylül’de yüzde 88’e çıktığımız, bu süreçte de ihracatın daralmadığını gördük ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Albayrak, stratejilerimiz devam ediyor ancak bu noktada dengelenme süreci gördüğünü ve spekülatif atakların püskürtülmesiyle daha iyi bir noktada başladığını ifade etti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP