DOLAR

32,5136

-0.09%
EURO

34,9475

0.31%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,41%
BİST 100

%
Emekliye Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Artış Olacak, Çifte Sigorta Dönemi Geliyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekliye Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Artış Olacak, Çifte Sigorta Dönemi Geliyor!

Emekliye Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Artış Olacak, Çifte Sigorta Dönemi Geliyor!

Emekli vatandaşın yüzünü güldürecek açıklamalar geldi, emeklilik yasası ile birlikte emekli vatandaş ekonomik olarak nefes alabilecek. Çifte sigorta dönemi sayesinde iki işte birden çalışan vatandaşlar daha fazla emekli maaşı alabilecekler! Part-time Çalışanlara Etki Edecek Mi?Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Emekliye Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Artış Olacak, Çifte Sigorta Dönemi Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik sıkıntılarını hafifletmek adına iki işte birden çalışan vatandaşlara çifte sigorta müjdesi verildi, kendi işi haricinde bir yandan part time bir işte çalışan kişilere sigorta yapılabilecek. 30 günlük prim yatırılması üzerine ayda bir 40 günlük gerçekleşecek. Bu durumdaki vatandaşlar emekli maaşlarını daha yüksek bir meblağda alabilecekler. Bir ay içerisinde sigortalı olarak 30 günlük hesaplanma yapılacak, bazı aylar 28 gün bazıları 31 gün olsa Sosyal Güvenlik Kurumu 30 günü baz alarak hesaplamalar yapacak, SSK prim hesaplamaları yaparken yılı 360 gün olarak baz alır. İki iş yerinden sigortası yatan vatandaşlar emeklilikte daha yüksek bir maaş alabilecek.

Emekli Maaşları Nasıl Artacak?

Sorusu vatandaşın kafasını kurcalıyor. Ek işte çalışan vatandaşa çalıştığı iş yerinde sigorta yapılması gerekir, part time çalışan kişilerin sigortaları da maaş artışına etkisi vardır. Yüksek maaş almak isteyen vatandaşlar asgari ücret ile değil daha yüksek maaşlar ile çalışıyor olması gerekmektedir. Misal iki bin lira ile çalışan vatandaş ile üç bin lira maaş ile çalışan vatandaşların emekli maaşları aynı olmayacaktır, konuyla ilgili gerekli kontrolleri vatandaşlar e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Bankalar Maaş Artışı Yapacak Mı?

SGK tarafınca emekli maaşları verecek olan bankaların bu durum üzerinde herhangi bir fonksiyonu olmayacaktır, bankalar yalnızca emekli maaşı alan müşterilerine aracı oldukları için çok küçük bir artış bile yapamayacaklardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP