DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Çinliler İstanbul’a Devasa Yatırım Yaptı! Hemde İstanbul’un Göbeğinde
  • Finans 365
  • Finans
  • Çinliler İstanbul’a Devasa Yatırım Yaptı! Hemde İstanbul’un Göbeğinde

Çinliler İstanbul’a Devasa Yatırım Yaptı! Hemde İstanbul’un Göbeğinde

Çinliler Türkiye'ye ve İstanbul'a yatırım yapmaya devam ediyor. İpekyolu güzergahı üzerinde olan Türkiye Çinlileri cezbetmeye devam ediyor. İstanbul'un iş ve finans merkezinde devasa projeyi satın aldılar. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Çinliler İstanbul’a Devasa Yatırım Yaptı! Hemde İstanbul’un Göbeğinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in en büyük bankası ve dünyanında en büyük bankaları arasında yer alan ICBC Bankası, Zincirlikuyu’da yer alan 235 bin metrekare inşaat alanlı İstanbul Tower 205 projesini 594 milyon dolara satın aldı.

Çinliler daha öncelerde de ICBC Bank aracılığı ile çok sayıda yatırım yaptı Türkiye’ye. Türkiye’yi Avrupa’ya açılan kapı olarak görüyorlar. Banka yöneticileri yatırımlarının devam edeceğini ifade ediyorlar.

İstanbul’un iş ve finans merkezi Levent’te inşa edilen İstanbul Tower 205 satıldı.

Yeşil GYO bir süredir kulislerde dolaşan bilgiyi teyit etti ve varılan anlaşmayı Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurdu.

Konu hakkında yapılan açıklama şöyle;

“Yeşil GYO’nun yüzde 25 oranında iştirak etmiş olduğu Zincir Yapı A.Ş.’nin gerçekleştirdiği Zincirlikuyu, Büyükdere Caddesi’nde yer alan 235 bin metrekare inşaat alanlı İstanbul Tower 205 Projesi ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen bilgi talepleri ve bazı internet sitelerinde yer alan spekülatif haberlerin önüne geçmek adına Zincir Yapı A.Ş.’nin tarafımıza iletmiş olduğu üzere; ICBC Bankası, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin, İstanbul Tower 205’i 594 milyon dolar (550 milyon dolar + KDV) bedel ile alım teklifinin Zincir Yapı’ya tebliğ edilmiş olduğunu ve Arsa Sahibi ile Zincir Yapı’nın da bu teklifi kabul ettiğini yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Zincir Yapı’nın ortakları arasında Yeşil GYO’nun yanı sıra Doğa Koleji’nin de sahibi olan Metal Yapı Konut bulunuyor.

Bu haber sonrası Yeşil Yapı hisselerinde yukarı yönlü hareketler gözlemlendi. YESIL kodu ile Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler 15.00 fiyat ile %20 prim yaparak tavan oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP