DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Devlet’ten Yeni Yıl Asgari Ücret Jesti!

Devlet’ten Yeni Yıl Asgari Ücret Jesti!

Covid 19 sebebi ile yaşanan enflasyon verileri nedeni ile işçiler yeni asgari ücretin ne kadar artacağını merakla bekliyor. Yılsonuna geldiğinde her yıl toplanan asgari ücret tespit komisyonu yeni yılda da alınacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Devlet’ten Yeni Yıl Asgari Ücret Jesti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AGİ ve asgari ücret artışına yönelik açıklamalar yapılıyor. Düzenli olarak her sene yapılan bu görüşmelerin akabinde bir sonraki sene asgari ücretle çalışan bireyler maaşlara gelecek olan zam miktarını merak ediyor.

2021 yılında asgari ücrete yansıyacak olan zam tutarı TİSK, Türk İş Sendikası ve Çalışma Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek asgari ücret tespit komisyonunda açığa kavuştu. 2021 senesi için ilk yarıyılın enflasyon tutarının açıklanmasının hemen sonrasında vatandaşlar yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak sorusu herkesin aklında soru işareti olarak kaldı. Yeni dönem asgari ücret zammı oranı hem masada olacak hem de milyonlarca çalışan vatandaşın en önemli gündem konusu haline geliyor.

2021 Asgari Ücret Zammı İçin İlk İddialar Ortaya Çıktı

Asgari ücret zam tutarı çalışan vatandaşlar için olduğu kadar iş sahipleri için de oldukça büyük bir önem arz etmekte. 2020 yılında yaşanmış olan olaylar, şu an oluşan ekonomik ortam çalışanları olduğu kadar kapamak zorunda kalan işyerlerini de büyük oranda etkilemiş durumda. Bu dönemde birçok iş yeri kapanmak zorunda kaldığı için açık olan iş yerleri ise tam anlamı ile çalışamadılar. Devlet bu süreçte işverenlere kısa çalışma ödeneği ve maddi yardım desteği ile normalleşme süreci ile yardımlarda bulundu.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Her sene sonu toplanan asgari ücret tespit komisyonu yeni yılda alınacak AGİ ve asgari ücret tutarlarına yönelik açıklamalar yapıyor. Düzenli olarak yapılan bu toplantı ve görüşmelerin sonrasında bir sonraki sene asgari ücretle çalışanların maaşı kesinleşmiş bir duruma geliyor. 2021 yılı için ilk yarıyıl enflasyon tutarının açıklanmasının hemen sonrasında vatandaşlar yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yönelik araştırmalar yapmaya başladı.

Bu senenin 1 Ocak ayı itibari ile asgari ücret brüt 2.943 net ise 2.324 TL olarak açıklamalarda bulunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarının sonrasında asgari ücret zammı yeniden gündeme geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP