DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Corona Virüsünün Genetiği Çözüldü! Müjdeli Haber Geldi Çare Bulundu!
  • Finans 365
  • Finans
  • Corona Virüsünün Genetiği Çözüldü! Müjdeli Haber Geldi Çare Bulundu!

Corona Virüsünün Genetiği Çözüldü! Müjdeli Haber Geldi Çare Bulundu!

Korona virüsü ile ilgili müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce Çin'de virüsün gerileme dönemine girdiği haberi gelmişti. Şimdi ise virüse derman olacak ilaçla ilgili açıklama Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Corona Virüsünün Genetiği Çözüldü! Müjdeli Haber Geldi Çare Bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm kötümser haber akışına rağmen güzel haberler de gelmeye başladı. Tüm dünyada salgın hale gelen korona virüsü için tüm ülkelerde ki sağlıkçılar ve bilim insanları seferber olmuş durumda.

KORONA VİRÜSÜ İLACI BULUNDU

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin bilanço gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu salgına ilişkin müjdeli bir haber duyurdu.

Koronavirüsün yankıları sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), korona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu. WHO’nun Rusya Sorumlusu Melita Vujnovic “koronavirüs için 20 farklı aşı geliştiriyoruz” Rus bilim insanları korona virüsün (Covid-19) genetik şifresinin tamamen çözüldüğünü açıkladı. Korona virüsün çözülen genetik dizilimin aşı ve ilaç geliştirmede faydalı olacağı belirtildi.Rusya’da, Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü’deki bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, korona virüsün (Covid-19) genetik şifresinin tamamen çözüldüğünü açıkladı. Korona virüsün genetik dizilimin aşı ve ilaç geliştirmede faydalı olacağı ifade edildi.

Rusya’nın haber ajansı TASS’taki habere göre, St. Petersburg kentinde bulunan Smorodintsev Grip Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, koronavirüsün genetik şifresini çözdüklerini açıkladı.Enstitü Müdürü Dr. Dmitriy Lioznov, koronavirüsün yeni bir virüs olmasından dolayı bu virüsün genetik diziliminin tamamen deşifre edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Dr. Lioznov “Bu bilgi bize ilaç ve aşı bulma konusunda yardımcı olacak” dedi. Bir müjde de Çin’den geldi.

“ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATTIK”

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, korona virüs salgınına karşı geliştirilen ilaç ve aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Korona virüse karşı önemli bir adım atıldığını belirten Başkonsolos Wei, “Aşıda iki gün önce çok önemli bir adım attık. 17 Mart akşamı aşı inceleme ekiplerinden birine klinik denemeye girmesine izin verdik. Biz, paralel bir şekilde birkaç yolda aşı incelemesi içindeydik. Çoğu nisan ayında klinik denemeye girecekti ama bir aşı ekibi daha hızlı bir şekilde ilerledi. İki gün önce klinik denemeye izin verildi. Klinik denemenin sonuçlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’de geliştirilen bir koronavirüs (Kovid-19) aşısının bugün ilk kez Washington eyaletinde test edileceği bildirildi.

Aşı Testine Hazırlanıyorlar

Amerikan AP haber ajansının ABD’li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan aşı testinin Seattle’daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacağı ifade edildi.

Yan etkileri test edilecek. Testin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi.

Yetkililer, koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğine dikkati çekti.

SON DAKİKA GRUBUNA ÜYE OLARAK TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ

Gruba Katılım İçin => https://www.facebook.com/groups/1113204899014230/

Koronavirüs yayılmaya devam ederken birçok ülke aşı geliştirme çabasına girmiş durumda.

Tarih Boyunca Görülen Ölümcül Salgın Hastalıklar ve Ölüm Sayıları

Aşı bulunmuş olsa da seri üretilip kullanılabilir hale gelmesi 2-3 ay sürebilir diyor sağlıkçılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP