DOLAR

32,5337

0.12%
EURO

34,8045

0.1%
ALTIN(gr)

2.471,59

0,39%
BİST 100

%
Yurt Dışından Alışveriş Yapanlar Dikkat! Vergiler Arttırıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Yurt Dışından Alışveriş Yapanlar Dikkat! Vergiler Arttırıldı

Yurt Dışından Alışveriş Yapanlar Dikkat! Vergiler Arttırıldı

Yurt dışı e-ticaret alışverişlerinde yeni düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte vergi muafiyeti kaldırıldı. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Yurt Dışından Alışveriş Yapanlar Dikkat! Vergiler Arttırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurt dışı e-ticaret alışverişlerinde son dakika yeni düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte vergi muafiyeti kaldırıldı.

Amazon, Alibaba gibi uluslar arası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş verilerek ve kargoyla gönderilen bedeli tam 22 Euro’yu aşmayan ürünlere tanınmış olan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Karar yürürlüğe girecek. Avrupa Birliği ülkelerinden gelmiş olan ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirtilenlere ise yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacağı açıklandı.

2016 Senesinde 22 Euro’ya Düşürülmüştü

Gönderi başına bedeli 75 Euro’ya kadar olan Posta veya hızlı kargo taşımacılığı aracılığıyla gelen, ürünlere sağlanan vergi muafiyetinde, limit daha önce 30 Euro’ya, 2016 yılında ise 22 Euro’yadüşürülmüştü.

Şimdi ise yeni uygulama ile birlikte posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacağı açıklandı. Kararın 15 gün sonra yürürlüğe gireceği bildirilmiş olup, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 27 Şubat’ta yaptığı açıklamada yurt dışındaki e-ticaret sitelerinden gelen ürünler için yeni vergi sinyali vermişti.

Bakan Albayrak, geçen sene Türkiye’ye bir ülkeden 26 milyon 0-2 kilogram arası posta geldiğini söyleyerek şu açıklamayı yapmıştı. “O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok… Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz”

En güncel yurt içi, yurt dışı vergi düzenlemelerinden anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı yükleyiniz…

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP