DOLAR

32,3334

0.25%
EURO

35,0777

-0.18%
ALTIN(gr)

2.282,25

0,22%
BİST 100

%
Maaş Açıklamalarından Sonra E Devlet Yıkıldı Kimler Yararlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Maaş Açıklamalarından Sonra E Devlet Yıkıldı Kimler Yararlanacak

Maaş Açıklamalarından Sonra E Devlet Yıkıldı Kimler Yararlanacak

Devlet yeni maaş duyurusunu ilgililerle paylaştı. Buna göre yaşlılar ve engelliler için yeniden maaş bağlanması söz konusu olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Maaş Açıklamalarından Sonra E Devlet Yıkıldı Kimler Yararlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet yeniden maaş bağlayacağı yaşlı ve engelliler için yeni şartlar oluşturdu. Daha önceden konulan şartları sert bulan yetkililer yeni kuralla sayesinde ülkedeki her kesime ulaşacaklarını düşünüyor. Edinilen bilgiye göre yaşlılar tarafından gelen talepler doğrultusunda aynı evde yalayan karı koca çiftlerin ayrı ayrı başvuru oluşturmaları artık mümkün. Bir hane içinde sadece tek kişi maaş almayacak. Bu sayede yükselen alım gücü bu maaşlar çerçevesinde biraz olsa ulaşılabilir olacak. Diğer bir durum ise sahip olunan haklara ilişkin oldu. Devlet bu ödemeyi hiçbir haktan yararlanamayan yaşlılar için oluşturdu. Buna göre sosyal güvenlik kurumlarıyla alakalı olmayan vatandaşlar destek ödemesi için başvuruda bulunacak. Ancak devletten başka destekler alan yaşlıların başvuruları değerlendirilmeyecek.

Devlet Elini Çabuk Tutacak

Buna ek olarak emekli olanla ve bu minvalde olan tüm yaşlılar da emekli aylığı alamayacak. Emekli olunması demek devletin belli bir sosyal güvenlik kurumunda segment değiştirmek demektir. Devletle olan bağı hala canlı olan bir insan devlet nezdinde sayısız haktan faydalanır. Ancak yaşlılar ve engelliler için verilecek bu maaş hiçbir şekilde destek görmeyen ve yanında çorba kaynatacak kimsesi olmayan vatandaşlar için verilecek. Yaşlıların maaş alma yaşı da belirlendi. Buna göre 65 yaş ve yukarısı bu ödemeden yararlanabilecek. Engelliler için de aynı şartlar geçerli. Sadece yaş şartı engelli vatandaşlar için olmayacak. Sağlık kurumuna giderek engel durumunun da raporlanması isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP