Kadınlar İçin Yeni Destek Paketinin Müjdesi Verildi Başvurular Hemen Başlıyor

Kadınlar İçin Yeni Destek Paketinin Müjdesi Verildi Başvurular Hemen Başlıyor

Uzun süredir devam eden saha çalışmalarında sona gelindi. İlgililerce yapılan açıklamaya göre 5 farklı alanda destek paketi oluşturuldu. Nakdi olarak yapılmasıplanlananödemelerde kadınlar da unutulmadı. Ödemeler için ayrılan ödenek ise 99 milyon TL olarak açıklandı. Başvuruların yeni yıl gelmeden açılması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Kadınlar İçin Yeni Destek Paketinin Müjdesi Verildi Başvurular Hemen Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar ve Askerler İçin Seferber Olundu

Muhtaç er ve erbaşlar da yeni destek paketine dahil edildi. Er ve erbaşlar içinde aileleri maddi desteğe ihtiyacı olarak başvuru yapabilecek. Yapılacak ödemelerde en dikkat çekici kısım ise kadınlara yapılacak destek ödemeleri oldu. Buna göre eşi vefat etmiş, kronik hastalığı olan, öksüz ve yetim olanlara ayrı ayrı ödemelergerçekleştirilecek. Sosyal hizmetler çerçevesindegerçekleşecek olan bu ödemelerin başvuru incelemelerigeciktirilmeden yapılacak. Aile içi ödemelerin de hızlandırılması bekleniyor. Ele alınanprojede bakanlıklara bağlı sosyal hizmet kurumları ve vakıflar ihtiyaçsahiplerine bu destekleri ulaştıracak.

Başvuruların E Devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 99 milyon TL’lik ödenek ayrılan destek paketlerine yoğun ilginin olacağı tahmin ediliyor. Devlet destekleri ile pandemiden kaynaklı maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar yalnız bırakılmayacak. Ödeme miktarlarına dair açıklamalarda da bulunuldu. Muhtaç er ve erbaşlar için her ay 275 TL ödeme yapılacakken 2 ayda bir de 550 TL ödeme gerçekleştirilecek. Muhtaç durumundaki asker çocukları da aynı kapsama dahil edildi. Asker çocukları içinse planlana ödeme miktarı aylık 100 TL olacak. İki ayda bir ise 200 TL ödeme sağlanacak. Eşi vefat eden kadınlar içinse 2 ayda bir 600 TL verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP