DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8077

0.2%
ALTIN(gr)

2.488,14

0,16%
BİST 100

%
3K Enerji Projesi ile Elektrik Kesintilerin Son Bulacak

3K Enerji Projesi ile Elektrik Kesintilerin Son Bulacak

Enerji kayıplarını en aza indirmek adına başlatılan 3Kenerji projesi Dicle Elektrik’in hedefi 1 milyon abone.  Bu sayede enerji kayıplarını ve kaça tüketimi en aza indirmek amaçlanıyor, işte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
3K Enerji Projesi ile Elektrik Kesintilerin Son Bulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji kayıplarını ve kaçak tüketimi en aza indirmek amacıyla başlatılan Dicle Elektrik projesi hizmet bölgesinde şebeke altyapısını iyileştirmek ve böylece abonelerine kaliteli hizmetler sunmayı amaçlıyor. 2018 yılından bu yana uygulanan Kayıpsız-Kesintisiz-Kaliteli (3K) Enerji Projesi’ne şu ana kadar 630 bin abone kaydedildi.

Projenin Detayları Neler?

6 ilde hizmet veren proje yeni yılda 1 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor, özelleştirme sonrasında sorumluluk bölgesindeki abonelere daha iyi hizmet verebilmek adına 3 milyardan fazla şebeke ve altyapı yatırımı yapıldığı açıklandı. Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu projeye 2 yılda 630 bin abone katıldı. 2018 yılında uygulamaya konulan projeyle yüksek verimlilik alanları oluşturuldu.

Törende yapılan konuşmalara göre Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas“Projenin bir sonraki safhasında köyler oldu. Proje bölgesinde planlanan yatırımların tamamlandığı yerler olduğu gibi kısmen yapılan ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemi’nin (OSOS) uygulandığı yerler de var.Bu yıl için planladığımız ancak pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelediğimiz çok büyük bir yatırım projemiz var. 3K projesine köyleri de dahil ederek genişleteceğiz. Dolayısıyla 3K bölgesindeki abone sayısı hızlı bir şekilde 1 milyona ulaşacak.”

Başkan Avni Doğan ise “Bu bölgedeki abone sayısını 1 milyona çıkardığımızda artık kayıp ve kaçakla mücadelede çok ciddi bir eşiği de aşmış olacağız” açıklamasını yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP