Engelli ve Yaşlılara Müjdeli Haber! Ödemeler Başladı

Engelli ve Yaşlılara Müjdeli Haber! Ödemeler Başladı

Devlet ihtiyacı olan vatandaşa her türlü yardımı ve desteği sunmaktadır. Özellikle yaşlı veya engelli vatandaşlar için yardımlar olabildiğince esnek tutuluyor. Bu sefer de engelli ve yaşlı aylığı olarak yeni bir destek paketi oluşturuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Engelli ve Yaşlılara Müjdeli Haber! Ödemeler Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok Yaşlı ve Engelli Yardımdan Faydalanacak

Özellikle pandemiden dolayı zorlaşan hayat şartlarından en çok yaşlılar ve engelliler etkileniyor. Devlet koruma, kollama görevine binaen her vatandaşını gözetmektedir. Birçok kurumunu seferber eden devlet çeşitli yardımlarla, desteklerle vatandaşın zor zamanında yanında oluyor. En güncel yardım olan yaşlılık ve engelli aylığı konusunda görüşmeler tamama erdirildi. Toplam 825 milyon TL yardım dağıtılmasına karar verildi. Bu yardımdan yararlanması beklenen engelli vatandaş sayısı ise 535 bin olarak açıklandı. Yatan maaşlar PTT üzerinden alınabilecek. Ancak kişi PTT’ye gidemeyecek gibiyse bunu bildirmesi yeterli olacak. İlgili birimlerce yardım kişilerin eline teslim edilecek. Yaşlılar da yardım tutarına dahil edildiğinde rakamın 990 milyon TL’ye ulaştığı aktarıldı. Yaşlı ve engelli yardımlarıyla toplam 1.5 milyon kişi bu yolla destek görmüş olacak.

Pandemiden dolayı yaşlılar ve engelliler risk grubunda bulunuyor. Bundan dolayı dışarı çıkıp yapılan yardımı almaları da biraz güç. Ancak yardım talep ettiklerinde paraları evlerine kadar götürülüp ellerine verilmek suretiyle teslim edilecek. Paralarının evine gelmesini isteyen kişilerin PTT şubeyi arayarak durumlarını izah etmelerinin yeterli olacağı açıklanan bilgiler arasında. Parayı PTT’den almak isteyenlerin ise büyük sağlık tedbirlerine tabii tutulacağı belirtildi. PTT’de yoğunluk yaşanmaması adına önlemlerin alındığı da eklenen bilgilerden. Ödemelerin yakın tarihte başlaması beklenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP