DOLAR

32,3625

0.11%
EURO

34,9699

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Dünya Üzerimize Gelmeye Devam Ediyor! Türkiye’ye Ambargo Kararı
  • Finans 365
  • Finans
  • Dünya Üzerimize Gelmeye Devam Ediyor! Türkiye’ye Ambargo Kararı

Dünya Üzerimize Gelmeye Devam Ediyor! Türkiye’ye Ambargo Kararı

Fransa, Norveç, Finlandiya, İsveç, Hollanda derken şimdi de Almanya bu kararı aldı. Almanya, Türkiye'ye o bölge de kullanılacak olan silah ve teçhizat satışına yasak getirdi. Avrupa'nın çift yüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. İşte ayrıntılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Dünya Üzerimize Gelmeye Devam Ediyor! Türkiye’ye Ambargo Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Terör örgütü PYD/YPG’nin en büyük finansörü olan Avrupa ülkeleri ardı ardına Türkiye’ye yönelik silah ambargosu açıklamaları yapmaya devam ediyor. Furyaya şimdi de Almanya katıldı.

Milli Savunma Sanayisinin Önemi Bir Kez Daha Ortaya Çıktı

Daha önceki yıllarda Türkiye’yi silah amborgosu ile sürekli tehdit eden Avrupa ülkeleri yine aynı ipe sarıldı. Milli Savunma Sanayisinde %75’lik millileşme oranına sahip olan Türkiye bu ambargolardan eskisi gibi etkilenmiyor artık.

İHA’lar arıza yapardı aylarca arızalı İHA’larımız tamir olmasına rağmen Türkiye’ye verilmezdi. Tanklara modernizasyon lazım olurdu, modernize yapmamakla tehdit ederlerdi. Hakeza F-35 uçaklarımız için de aynısını yaparlardı.

Avrupa’nın şu an bize uygulamaya çalıştığı silah ambargosu millileşmede sağlanan yüksek orandan ötürü Suriye’de yapılan operasyonları olumsuz etkilemiyor.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan PYD/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sonrası ilk olarak Finlandiya, Norveç, İsveç ve Hollanda, Türkiye’ye silah satışını durduruduğunu açıklamıştı.

Alman Bild am Sonntag gazetesine açıklama yapan Maas, Alman hükümetinin 2016’dan bu yana özellikle Afrin’e yapılan harekattan sonra Türkiye’ye yönelik silah ihracatı konusunda çok kısıtlayıcı bir çizgi izlediğini belirtti.

Maas, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yaptığı askeri harekattan dolayı Alman hükümeti, bundan sonra Suriye’de kullanılma ihtimali olan hiçbir silah ve teçhizatın Türkiye’ye satılmasına onay vermeyecek.”

Türkiye’nin kararlı duruşu Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etmişe benziyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geri adım atmayacağız şeklinde ki kararlı açıklamaları Avrupa ülkelerini ve ABD’yi belli ki çok rahatsız etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP